Google laat je makkelijker web-en app-activiteit verwijderen

Google laat je makkelijker web-en app-activiteit verwijderen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google komt met meer privacyopties en beveiliging voor web- en app-activiteit. Dat is het centrale punt op je telefoon waar al je zoekactiviteit, activiteit in apps en je locatie wordt bewaard. Je kan alle activiteit van het laatste kwartier wissen of je activiteit vergrendelen.

Web- en app-activiteit

Google verzamelt heel wat gegevens aan de hand van ons zoekgedrag, de apps die we op onze smartphone gebruiken of de verplaatsingen die we maken met onze telefoon bij de hand. Al deze informatie wordt samengebracht in het overzicht web-en app-activiteit van ons Google-account. Je vindt de optie vanuit: Instellingen > Google > Je Google-account beheren > Gegevens en personalisatie > Web - en app-activiteit.

Gerelateerde artikelen

In een blogbericht maakt Google je bekend dat je nu makkelijker gegevens kan verwijderen uit je overzicht. Eerder werd het mogelijk om automatisch je data te verwijderen na 3, 18 of 36 maanden. Dat is handig, maar niet wanneer je snel al je recente gegevens wil weghalen, bijvoorbeeld als je even je telefoon wil uitlenen. Daarom komt er nu een optie om al je data van de voorbij 15 minuten te wissen. De functie is alvast beschikbaar op iOS-toestellen en komt later dit jaar ook naar Android-telefoons.

De functie werkt voorlopig alleen op iOS-toestellen

De functie werkt voorlopig alleen op iOS-toestellen

Extra beveiliging

Daarnaast is er voortaan optioneel een extra beveiligingslaag voor wanneer je web-en appactiviteit wil raadplegen. Je kan nu ervoor kiezen om een extra stap toe te voegen en te verifiëren dat jij het wel degelijk bent die de gegevens wil inkijken. Je telefoon vraagt dan om dat even met de schermvergrendeling te bevestigen, bijvoorbeeld met de vingerafdrukscanner, wanneer je web- en app-activiteit wil inkijken. We leggen hieronder uit hoe je deze extra beveiliging kan toevoegen.

Gerelateerde artikelen

Stappenplan
  1. Kies vanuit 'Web- en app-activiteit' (ontdek hierboven hoe je dat menu vindt) voor Activiteit beheren
  2. Tik onder 'Automatisch verwijderen' op Verificatie van Mijn activiteit beheren
  3. Selecteer Extra verificatie vereisen en druk Opslaan
  4. Kies dan Doorgaan en verifieer met je schermontgrendeling
  5. Onderaan zie je nu een afbeelding met een slotje met het verzoek om te Verifiëren telkens als je gegevens wil inkijken
Google laat je makkelijker web-en app-activiteit verwijderen

Wat denk jij over de nieuwe beveiliging voor web- en app activiteit en de snelle optie om gegevens te verwijderen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk