Google laat je afbeeldingen genereren met AI binnen Presentaties in Labs

Google laat je afbeeldingen genereren met AI binnen Presentaties in Labs

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google breidt Workspace uit met meer AI-mogelijkheden. Zo kun je rekenen op afbeeldingen genereren met AI in Presentaties, waardoor je mooie achtergronden kunt maken die helemaal naar jouw smaak zijn. De nieuwe functies komen nu eerst naar testers binnen het Workspace Labs-programma.

AI in Google Workspace

Om in te voeren wat je wilt zien binnen Presentaties is er een ‘help me visualize’-zijpaneel om je zoekopdracht in te voeren. Je kunt ook kiezen voor bepaalde stijlen om iets meer sturing te geven, zoals fotografie, illustraties, achtergronden, clip-art. Dit werkt allemaal dankzij Imagen en andere modellen die afbeeldingen kunnen genereren.

Het is een welkome toevoeging binnen Presentaties, maar het is niet de enige AI die Google op I/O 2023 aankondigde en nu uitrolt. Zo wordt ‘Help me me write’ (help me schrijven) uitgebreid met antwoorden die rekening houden met wat er eerder in een mailgesprek voorbijkwam en zal Google af en toe bijvoorbeeld iemands naam even noemen.

Ondersteuning

In Documenten voegt Google nieuwe variabelen toe om je te helpen herinneren bepaalde dingen te ondernemen, zoals de naam van je bedrijf als je het over een job hebt. Dat werkt een beetje zoals in Gmail wanneer je het over een bijlage hebt maar er geen bijlage bij de mail zit: weet je zeker dat je die niet vergeten bent? Zoiets werkt het ook binnen Google Documenten: de tool geeft je even een klein knikje om te checken of je niks bent vergeten (en uiteindelijk dus ook om jezelf beter te verkopen).

Het zijn allemaal kleine aanpassingen die Google doorvoert om alles steeds een beetje meer ‘AI’ te maken.

Wil je er ook een voorproefje van voor de meute, dan kun je je op deze pagina inschrijven voor de Google Labs. Er zitten wel veel wachtlijsten op, dus je hebt waarschijnlijk niet meteen toegang.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk