Google kondigt vernieuwde Fitbit-app aan: dit zijn de eerste beelden

Google kondigt vernieuwde Fitbit-app aan: dit zijn de eerste beelden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In de herfst van dit jaar kunnen eigenaren van een Fitbit-tracker of -smartwatch een nieuw uiterlijk van de bijbehorende app verwachten. Een aantal Fitbit-gebruikers mag vanaf vandaag al de ​​bètaversie van de vernieuwde app proberen.

Drie overzichtelijke tabbladen

De nieuwe Fitbit-app krijgt volgens Google "een gestroomlijnd design met drie nieuwe tabs" en die heten: Today, Coach en You. In het Today-tabblad zie je je belangrijkste statistieken in één oogopslag. Je kunt de statistieken die je ziet aanpassen aan je persoonlijke doelen, bijvoorbeeld of je meer actief wil zijn, beter wil slapen of je stress in de gaten wilt houden. De voortgang van je gezondheid en activiteiten over de afgelopen dag, maand of jaar wordt tevens visueel aantrekkelijker gemaakt. Google gebruikt hiervoor overzichtelijkere grafieken, afbeeldingen en icoontjes.

Google kondigt vernieuwde Fitbit-app aan: dit zijn de eerste beelden

In het Coach-tabblad vind je je trainer die je motiveert op het gebied van gezondheid en fitness met informatie en video's. Je kunt hier door een lijst met workouts en mindfulness-sessies bladeren om te kijken of er iets voor je bij zit. Mensen met een Fitbit Premium-abonnement krijgen toegang tot nog meer content, zoals HIIT- en danscardiolessen (of is het cardiodanslessen?).

Gerelateerde artikelen

Google kondigt vernieuwde Fitbit-app aan: dit zijn de eerste beelden

In het You-onderdeel kun je je persoonlijke details en doelen aanpassen, je contacten beheren en je prestaties bijhouden met nieuw ontworpen badges. Je kunt hier dus je voortgang bekijken onder andere via rapporten, maar je kan er ook nieuwe contacten vinden.

Google kondigt vernieuwde Fitbit-app aan: dit zijn de eerste beelden

Google geeft verder aan dat de update voor de Fitbit-app is gebaseerd op feedback van gebruikers. In de feedback werd gevraagd om eenvoudige navigatie, gebruiksvriendelijkheid en meer personalisatiemogelijkheden. Google's Material Design-richtlijnen zijn in het nieuwe uiterlijk ook meegenomen.

Tenslotte benadrukt de techgigant dat de Fitbit-gegevens over gezondheid en welzijn niet worden gebruikt voor advertenties. Deze data wordt tevens gescheiden gehouden van Google-advertentiegegevens.

Wat vind jij van de vernieuwde Fitbot-app? Laat het weten in de reacties hieronder!

Fitbit

Fitbit

Wat is Fitbit? Fitbit is een toonaangevend merk op het gebied van draagbare technologie die je helpt je gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Met een breed scala ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk