Google kondigt nieuwe maatregelen aan om kinderen beter te beschermen

Google kondigt nieuwe maatregelen aan om kinderen beter te beschermen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google en YouTube kondigen vandaag nieuwe maatregelen aan om kinderen online beter te beschermen. Onder andere video’s die minderjarigen uploaden naar YouTube zijn niet langer standaard publiek zichtbaar.

Nieuwe maatregelen om kinderen te beschermen

Allereerst zijn video’s die minderjarigen (13-17 jaar) uploaden naar YouTube niet langer standaard publiek zichtbaar. Daarnaast wordt SafeSearch in Google Zoeken automatisch ingeschakeld voor alle minderjarige gebruikers. Google neemt daarbij ook opdrachten voor de Google Assistent op smart displays mee. Wanneer SafeSearch is ingeschakeld, kan expliciete content worden gefilterd uit de zoekresultaten van Google voor al je zoekopdrachten voor afbeeldingen, video's en websites.

Gerelateerde artikelen

Locatiegeschiedenis is standaard al uitgeschakeld voor kinderen met accounts onder toezicht. Google gaat nog een stap verder door dit uit te breiden naar gebruikers onder de 18 jaar. Dat betekent dat Locatiegeschiedenis uitgeschakeld blijft (zonder de optie om deze in te schakelen). Tenslotte maakt Google het inzichtelijker hoe het omgaat met gegevens van kinderen.

Family Link Privacy Guide voor kinderen en tieners

Family Link Privacy Guide voor kinderen en tieners

Meer maatregelen 

Google doet meer om kinderen online beter te beschermen. In 2015 lanceerden het YouTube Kids, een veiligere omgeving waarin kinderen hun interesses kunnen verkennen onder ouderlijk toezicht. Daarnaast kunnen ouders, die hebben besloten dat hun (jonge) tieners er klaar voor zijn om YouTube te verkennen, kiezen voor een Google-account dat onder hun toezicht staat. Google heeft ook een website waarin ouders kunnen ontdekken hoe ze hun kinderen het beste laten omgaan met technologie.

Wat doe jij om je kinderen beter online te beschermen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk