Google kondigt Fitbit Charge 6 aan: belooft 7 dagen accu

Google kondigt Fitbit Charge 6 aan: belooft 7 dagen accu

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De Fitbit Charge 6 is na veel geruchten officieel aangekondigd. Hij lijkt op de Charge 5, maar heeft wel degelijk verschillen. Zo zit er een fysieke knop op waarmee je sneller naar het homescherm navigeert.

Fitbit Charge 6

De Charge 6 bevat een combinatie van sensoren en algoritmes die zorgen voor een meer accurate verzameling data dan op zijn voorganger. Denk bijvoorbeeld aan een nog betere registratie van de hartslag. Ook is er dus die nieuwe knop, belooft Google 7 dagen batterijduur en ondersteuning voor YouTube Music.

Het betekent dat eerdere lekken over het apparaat kloppen. Door gebruik te maken van machine learning uit Pixel Watch wordt deze Fitbit slimmer. Zo kun je je hartslag beter bijhouden tijdens HIIT-trainingen, spinning en roeien. Fitbit zegt dat dit nu 60 procent accurater wordt bijgehouden. Zo kun je beter zien in welke zone je sport en specifieker trainen op bijvoorbeeld vetverbranding. Je kunt ook ECG's maken van je hart, meldingen krijgen als je hartslag laag of hoog is en je dagelijkse fitheid bijhouden.

Je kunt dat niet alleen doen met je Fitbit zelf, je kunt hiervoor ook gebruikmaken van verschillende fitnessapparaten waarmee de nieuwe Charge kan verbinden, zoals Peloton, Tonal en NordicTrack. De apparaten kunnen gegevens uitwisselen zodat je je workout nog beter kunt afstemmen op wat jij nodig hebt.

images emea fitch6 2023q3 lifestyle porcelain core stretch 0353 f3

YouTube Music

Met de ingebouwde gps kun je je hardlooprondje vastleggen zonder dat je je telefoon nodig hebt, of je snowboard-afdaling. Wel heb je een telefoon nodig als je YouTube Music wil gebruiken. Je kunt de muziek alleen besturen vanaf je wearable. Heb je echter een YouTube Music Premium-account, dan kun je ook rekenen op aanraders voor je workout, gebaseerd op je trainingen.

Voor minder sportieve mensen, of die momenten dat sportsokken even niet trainen, zijn er ook nieuwe functies aangekondigd. Je krijgt elke ochtend een slaapscore om te weten hoe je het in de nacht hebt gedaan. Ook kun je inzichten krijgen over hoe goed je lijf met stress omgaat.

Je kunt navigeren met Google Maps waarbij je in tekst ziet waar je heen moet lopen of fietsen. Ook is er ondersteuning voor Google Wallet, waardoor je contactloze betalingen kunt doen met je pols. Heb je trouwens wat moeite om het scherm te lezen, dan kun je op het scherm tikken om even in te zoomen.

fitbit charge 6 coral

Fitbit Charge 6 kopen 

Fitbit Charge 6 is nu vooruit te bestellen. Je krijgt bij je aankoop 6 maanden Fitbit Premium gratis. Fitbit Charge 6 is verkrijgbaar in de kleuren obsidiaan, porselein en koraal, dus zwart, wit en oranje. Het apparaat kost 159,95 euro en is verkrijgbaar vanaf 12 oktober. Er zijn ook nieuwe bandjes beschikbaar, zoals Ocean Woven en Hazel Sport. Die zijn er trouwens ook voor Charge 5.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk