Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Google komt met sociaal netwerk Google+

· 28 juni 2011

De geruchten deden al een hele tijd de ronde: Google zou een nieuw sociaal netwerk introduceren. Orkut, het eerste sociale netwerk van de hand van Google is nooit wereldwijd aangeslagen en kwam in Nederland helemaal niet van de grond. Google zet nu wel heftig in op een aantal nieuwe projecten en deze komen onder één noemer: Google+. Het project is opgedeeld in verschillende onderdelen, Kringen (Circles), Hangouts, Sparks en nog wat mobiele projecten.

Google+

Het Google+-project (GooglePlus) is een poging van het bedrijf om sociale interactie op het internet te repareren. Volgens het aankondigingsartikel neemt online communicatie alleen maar toe, terwijl we vast zitten aan rigide apps en manieren om met elkaar te communiceren. Het doel van Google is om hier verandering in te brengen. Google+ is een verzameling van sociale projecten, waardoor het makkelijker moet worden om met elkaar te communiceren. Op onderstaande video kun je zien hoe het precies werkt.

http://www.youtube.com/watch?v=xwnJ5Bl4kLI

De eerste drie grote projecten die Google in de koker heeft zitten, zijn Kringen, Hangouts en Sparks. Daarnaast zijn er nog wat mobiele projecten.

Kringen

Het eerste subproject van Google+ is Kringen. Van het bestaan (onder de Engelse naam Circles) wisten we al een tijd af, maar wat het precies inhield was nog niet duidelijk. Bij Kringen gooi je niet al je contactpersonen op één hoop, maar rangschik je ze in groepen. Het mooie hiervan is dat je bepaalde gegeven wél kunt delen met je vrienden, maar bijvoorbeeld niet met je ouders. Net als je in je echte leven doet, deel je sommige informatie wel met je ouders of vrienden en andere informatie niet. Nu heb je een Kring voor elke vriendenkring die je in het echte leven ook hebt. Het concept doet denken aan Clique, een sociaal netwerk dat ontwikkeld is door Tilburg University.

http://www.youtube.com/watch?v=BeMZP-oyOII

Hangouts

Volgens Google hebben mensen behoefte aan een face-to-face contact met anderen. Natuurlijk kan dat wel met video-chat maar dat is nog niet op dezelfde manier ontspannen als met een groep samen kletsen in de kroeg. Je moet namelijk altijd iemand oproepen om te praten. Om dit gevoel toch dichterbij te brengen komt Google met +Hangouts. Je kunt via je +You-account aangeven dat je op 'Hanging out' staat, waarna iedereen uit je cirkels in jouw hang-out kan komen om via video-chat ongedwongen te communiceren. Zie het onderstaande filmpje voor meer info.

http://www.youtube.com/watch?v=Tku1vJeuzH4

Sparks

Iedereen heeft bepaalde interesses. Hoe uiteenlopend deze ook zijn, deze delen we graag met onze omgeving. Mede doordat er vaak zoveel informatie over een bepaald onderwerp te vinden is, is het lastig de écht nuttige content eruit te filteren. Google heeft daar Sparks voor bedacht. Sparks zijn onderwerpen waar jij interesse in hebt en graag wil delen met je omgeving. Sparks zijn beschikbaar in meer dan 40 talen en natuurlijk makkelijk te delen met je vriendenkring. Op onderstaande video kun je zien hoe het precies werkt.

http://www.youtube.com/watch?v=MRkAdTflltc

Mobiele projecten

Google heeft natuurlijk ook door dat een +You-account vooral heel nuttig is op je mobiele telefoon. Zo heb je bij elk bericht op je +You-account de mogelijkheid om je GPS-locatie bij te voegen.

Automatisch uploaden

Ook een hele mooie nieuwe optie is instant upload. Hiermee kun je foto's die je maakt direct laten opslaan in een privé-album in de cloud. Hierna kan je op elk ander apparaat (computer, tablet laptop) deze foto's gebruiken in andere berichten die je verstuurt. Meer hierover kun je hier vinden.

Chat

Chat (Huddle) is Google's synoniem voor groepsgesprek. Een Huddle kun je starten voor een Kring en elk lid van die Kring zal de berichten van alle leden zien. Handig als je bijvoorbeeld met mensen ergens afspreekt, maar de locatie verandert. Hier kun je zien hoe dit onder andere werkt met een afspraak om uit eten te gaan.

Androidapp en beschikbaarheid

Het is al mogelijk om de Androidapp te downloaden via onderstaande QRCode. [qrcode name="com.google.android.apps.plus"] Helaas wordt Google+ op dit moment nog getest en dien je een uitnodiging te hebben om binnengelaten te worden. Je kunt op deze pagina wel een uitnodiging verzoeken. In tegenstelling tot Google Wave, dat mogelijk mede door het feit dat het lange tijd gesloten bleef een mislukking bleek, zal het project binnen korte tijd volledig openbaar worden gemaakt. Wij zijn erg benieuwd welke kant Google met dit project op zal gaan.    

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (42)
Bezig met laden van reacties...