Google komt met nieuwe updates voor AI-dienst Bard

Google komt met nieuwe updates voor AI-dienst Bard

Dennis Mons

door Dennis Mons

Laatst geüpdatet

Op het moment dat bedrijven over elkaar heen struikelen met kunstmatige intelligentie, pakt natuurlijk ook Google een nieuwe horde met een update voor Bard. De AI zou volgens het bedrijf nu meer geavanceerd zijn en nog meer uitblinken in de Nederlandse taal. De updates zijn dus zeker aan te raden.

Google's Bard is weer een stuk slimmer

Mocht je Bard aanslingeren als je beste AI-vrind, dan kan je nu uitgaan van een flinke update. Volgens Google is het de meest geavanceerde versie tot nu toe. Het geeft namelijk “verbeterde toegang tot bestaande Engelstalige functies voor nieuwe talen en landen, en een verbeterde 'Google it'-functie voor eenvoudigere verificatie van Bards antwoorden.”

Google steekt nu dus nog meer de handen uit de mouwen. Eerder bracht het bedrijf nauwkeurig nieuwe, kleine updates komen voor Bard. Nu worden ook een aantal extra functies uitgerold in veertig verschilllende talen.

"Het gaat bijvoorbeeld om de mogelijkheid om afbeeldingen te uploaden naar Bard met Google Lens, afbeeldingen uit Google Zoeken te krijgen in reacties en het aanpassen van de reacties van Bard. Ook Nederlandstalige gebruikers krijgen de beschikking over deze functies", aldus Google.

Mocht je wel het Engels eigen zijn, dan hebben de updates nog meer voordelen. Zo is er nu Google Extensions die je helpen. Bard kan namelijk belangrijke informatie uit Gmail, Documenten, Drive, Maps en YouTube halen, ook al gebruik je die niet. Ook wordt Vluchten en Hotels ondersteund waardoor je buiten de apps waar je in zit nog steeds relevante informatie krijgt.

Google komt met nieuwe updates voor AI-dienst Bard

Vanaf nu heb je met de 'Google it'-knop van Bard ook de mogelijkheid om antwoorden snel en grondig te verifiëren. Door op het 'G'-pictogram te klikken, laat Bard het antwoord horen en bekijkt hij of er online informatie beschikbaar is om dit te bevestigen.

Al met al neemt Google met Bard weer grote stappen en, naar het schijnt, maakt het je leven dus weer iets makkelijker.

Is Bard (of sowieso AI) iets waar je om zit te springen? Laat het weten in de comments.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk