Google komt met nieuwe Pixel-simulator om je te helpen

Google komt met nieuwe Pixel-simulator om je te helpen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Racesimulator, The Sims, een simulator op de kermis: er zijn veel varianten, maar nog nooit zagen we deze: de Pixel Simulator. Google introduceert het om mensen wat meer bekend te maken met wat zijn smartphone allemaal kan.

Pixel Simulator

De Pixel-simulator is een website waarop je allerlei interactieve tutorials kunt vinden van de mogelijkheden, aanpasbare opties en hardware rondom Pixel. Vroeger had je daar gidsen voor, maar nu krijg je een soort virtuele telefoon voor je en kun je daarop rondklikken. Je kunt verschillende talen kiezen via het menu rechtsboven, maar Nederlands is daar geen deel van.

Google komt met nieuwe Pixel-simulator om je te helpen

Er zijn simulaties van de Pixel Fold, Pixel 7a en Pixel 7 Pro. Al zul je merken dat ze er ook zijn voor de Pixel 6a, 6 Pro, 5a en 5, maar die zijn minder prominent aanwezig. In ieder geval kies je van tevoren zelf kiest welke je wil ervaren. Je krijgt vervolgens het toestel virtueel voor je als je de optie hardware bekijken kiest en je kunt het dan ronddraaien en er op allerlei manieren naar kijken.

Google komt met nieuwe Pixel-simulator om je te helpen

Op Pixel.withgoogle.com kun je het toestel dus in 360 graden ervaren. Het is wel jammer dat je hem niet ook nog ‘aan’ kunt gebruiken, maar daar zijn weer losse tutorials voor om toch bepaalde mogelijkheden te ervaren, zoals de Magic Eraser.

Gerelateerde artikelen

Meer leren over Pixel

Je kunt onder andere leren hoe je je camera gebruikt, een screenshot maakt, Pixel Stand instelt, hoe je je simkaart in de telefoon doet, hoe je de vingerafdrukscanner instelt, hoe je je data kunt kopiëren wanneer je van een andere Android of zelfs een iPhone naar Pixel wisselt en meer informatie over veelvoorkomende instellingen, zoals meldingen, Bluetooth-connecties en oproepen.

Ook als je al een Pixel hebt, of helemaal geen Pixel wil: het is grappig om de simulator even te bekijken en te ervaren.

Wat vind jij van zo’n simulator, zou het je kunnen overtuigen van een bepaalde telefoon? Laat het nu achter in de reacties.

  • Nu ook een 90Hz-scherm
  • Nu ook draadloos laden
  • Geen ondersteuning voor macrofoto's
  • Snelladen is niet zo snel
Bekijk meer specificaties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk