Google Kids Space officieel: kindvriendelijke modus voor tablets

Google Kids Space officieel: kindvriendelijke modus voor tablets

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft Kids Space aangekondigd. Dat is een speciale modus op tablets voor kinderen. Kids Space bevat allerlei apps voor kinderen tot 9 jaar.

Kids Space

De recent aangekondigde 'Lenovo Tab M10 HD Gen 2' is de eerste tablet die komt de nieuwe Google Kids Space. Dat is een kindmodus die gericht is op kinderen tot 9 jaar. Dat blijkt uit een recente aankondiging van Lenovo. De functie is speciaal voor tablets bedoeld, omdat onderzoek heeft aangetoond dat die binnen het gezin vaak gedeeld worden met kinderen.

Kids Space biedt kinderen tal van verschillende activiteiten en alle content is van hoge kwaliteit en betrouwbaar. Kinderen zien vier verschillende tabbladen: 'Maak', 'Speel', 'Lees', en 'Kijk', en op die manier kunnen ze zelf kiezen tussen een aanbod aan onder andere apps, boeken, games en video's. Ouders kunnen zelf extra content downloaden via Google Play. Kinderen kunnen daarnaast een eigen avatar creëren voor Kids Space die ze dan kunnen personaliseren met leuke outfits.

Beelden van de functie

De nieuwe kindmodus voor tablets werkt ook nauw samen met Google Family Link, dat is Googles app die ouders helpt om het gebruik van kinderen te monitoren. Ouders kunnen zelf de schermtijd voor kinderen instellen of het gebruik van specifieke apps limiteren. Daarnaast is het mogelijk om hun activiteit vanop afstand te volgens dankzij de app op hun smartphone. Google en Lenovo verklaren ook dat ze geen gegevens van kinderen opslaan op hun servers.

Beschikbaarheid

Kids Space is als eerste beschikbaar op de Lenovo Tab M10 HD Gen 2, maar Google verklaart dat de app later ook op meer apparaten zal werken. Wanneer dat het geval zal zijn, is nog niet duidelijk. Lenovo lanceerde naast zijn nieuwe tablets ook de nieuwe Smart Clock Essential.

Google Kids Space

Google Kids Space

Google Kids Space is een speciale modus op tablets voor kinderen, met allerlei apps voor kinderen tot 9 jaar. De Lenovo Tab M10 HD Gen 2 was  ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk