Google Keep krijgt een nieuwe Wear OS-tegel en Material You-uiterlijk

Google Keep krijgt een nieuwe Wear OS-tegel en Material You-uiterlijk

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Keep heeft een nieuwe Wear OS-tegel. Hiermee kun je op je smartwatch kiezen om één notitie in je tegel weer te geven. Het is een optie waar we even op moesten wachten, want in maart kwam deze naar telefoons. Maar. toch fijn dat hij er is: bovendien komt hij ook met de nodige Material You-aanpassingen.

Google Keep

Als je een notitie hebt gevlagd, dan komt die in die tegel vooraan te staan. Op die manier heb je sneller toegang tot bijvoorbeeld je boodschappenlijstje. Je kunt op het kleine schermpje wel maar vier regels aan tekst weergeven, waardoor je dus niet meer nodig moet hebben dan vier ingrediënten. Heb je een afbeelding in je notitie staan, dan wordt die helaas niet op de tegel weergegeven: dat is gewoon een zwart gat.

Tik je op de notitie, dan kun je al een stuk meer. Je kunt een herinnering instellen, een notitie vlaggen of archiveren. Handig om te weten: je kunt meerdere tegels maken voor Keep, zodat je meerdere lijstjes naast elkaar kunt openen. Het enige spijtige is dat je het vaak niet goed zal kunnen raadplegen, want sinds update 5.23.202.03.97 is het zo dat wanneer je je pols naar beneden doet het scherm vaag wordt (met dank aan 9to5Google voor de screenshots).

Google Keep krijgt een nieuwe Wear OS-tegel en Material You-uiterlijk

Wear OS

Google Keep krijgt op Wear OS ook een nieuwe Material You-behandeling. De navigatielade heeft afgeronde hoekjes. Geen enorm spannende verandering, maar het past wel beter in het geheel. Daarnaast zijn er ook wat knoppen die een meer pilvormig ontwerp hebben.

Google Keep krijgt een nieuwe Wear OS-tegel en Material You-uiterlijk

Ben je nog niet zo bekend met Google Keep, de notitie-app van Google? Lees dan ook ons artikel met tips van wat je allemaal kunt doen in de app.

Gebruik jij Google Keep al en zou je het ook gebruiken op je smartwatch? Laat in de reacties achter waar je het zoal voor gebruikt.

Google Keep

Google Keep

Google Keep is de plek waar je je al gedachtenspinsels in op kunt slaan. Dat kan in de vorm van een handgeschreven notitie, een getypte notitie, een spraak ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk