Google lanceert nieuwe wallpapers gebaseerd op AI en emoji

Google lanceert nieuwe wallpapers gebaseerd op AI en emoji

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Android 14 is natuurlijk al een tijdje in bèta, maar we zijn heel benieuwd wat Google in petto heeft voor zijn grote, jaarlijkse besturingssysteem-update. Tijdens Google I/O 2023 heeft het bedrijf weer een nieuw tipje van de sluier opgelicht over het besturingssysteem voor smartphones. Het was wel wat weinig, maar wel iets heel leuks: emoji-wallpapers, die waarschijnlijk alleen naar Android 14 komen.

Emoji-wallpapers

Het leuke is dat Google het tijdens I/O ook vaak demoot, wat er allemaal nieuw is. Zo kun je meteen goed zien hoe het moet werken. Het leuke is dat Google hiervoor -natuurlijk- vaak de leukste functies kiest en dat zagen we ook tijdens I/O, al was dit enkel maanden geleden al gelekt:

Mishaal Rahman, die vaker primeurs heeft, kwam al in maart met het nieuwe dat Android 14 met een emoji-wallpapermaker komt. Je ziet straks op je Pixel (het lijkt een Pixel-only mogelijkheid te zijn) Emoji Lab binnen de wallpaper-opties. Hiermee kun je wanneer je een wallpaper wil maken, 14 emoji kiezen die dan in het design worden weggewerkt. Het design doet een beetje denken aan de standaard achtergrond van WhatsApp, maar dan dus vol met zelfgekozen emoji (die schildpadden zijn natuurlijk geweldig).

Vervolgens kun je allerlei verschillende patronen kiezen en kleuren. Qua patronen kun je onder andere kiezen voor mozaïek, lotus, stapels, prisma en meer. Je kunt ook de knop 'Randomize' tikken, dan krijg je een willekeurige kleur en patroon toebedeeld. Je kunt je creatie vervolgens vinden onder Wallpaper -> Emoji Lab, dus precies waar je hem ook hebt gemaakt. Het is mogelijk om verschillende emoji-wallpapers op te slaan en te wisselen. Je kunt met het potloodje ook de wallpaper aanpassen.

Google lanceert nieuwe wallpapers gebaseerd op AI en emoji

Gerelateerde artikelen

Dat, en de mogelijkheid om de onderstaande cinematische achtergronden te maken, waarbij foto's wat meer tot leven komen, is alles wat we hebben gehoord waarvan we denken dat het naar Android 14 komt. We hadden gehoopt meer te horen over Android 14, zoals de mogelijkheid om apps te klonen, waarbij je één app gebruikt met verschillende accounts. Een andere nieuwe mogelijkheid zouden een betere foto-uitzoeker, ondersteuning voor gamecontrollers en een nieuwe gezondheidsapp zijn, maar ook daarover repte Google niet.

Wil je meer weten over Android 14, bekijk dan onze Android 14-pagina.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk