Google I/O 2023: alle aankondigingen in een handig overzicht

Google I/O 2023: alle aankondigingen in een handig overzicht

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De belangrijkste keynotes van Google I/O 2023 zijn voorbij en in dit artikel vind je een handige samenvatting van alle aankondigingen op een rij.

Google Pixel 7a

De Google Pixel 7a is de nieuwste telefoon in de A-serie en biedt volgens Google sterke prestaties tegen een aantrekkelijke prijs. Uitgerust met de Google Tensor G2-chip, beschikt de 7a over functies zoals Face Unlock, 8 GB RAM, een 90 Hz-scherm en draadloos opladen. Het vertrouwde ontwerp van de Pixel 7 en 7 Pro is behouden, met een duurzamere constructie en een behuizing gemaakt van gerecycled materiaal. Het camerasysteem is aanzienlijk verbeterd, met een grotere sensor, een nieuwe ultragroothoeklens en verbeterde functies zoals Night Sight en 8x zoom met Tensor G2 Super Res Zoom.

De telefoon is verkrijgbaar in vier kleuren en er zijn speciale hoesjes beschikbaar. De Pixel 7a is nu verkrijgbaar voor €509, en als je vóór 22 mei bestelt, ontvang je de Pixel Buds A-Series ter waarde van €99 als cadeau.

Gerelateerde artikelen

Google Pixel Tablet

De Google Pixel Tablet is een nieuwe tablet die is ontworpen voor gebruik in huis en biedt de behulpzaamheid van Google. Het apparaat beschikt over de krachtige Google Tensor G2-chip en het herkenbare ontwerp van Googles Nest-producten. De tablet heeft een 11-inch scherm en vier ingebouwde luidsprekers, waardoor het volgens Google ideaal is voor entertainment en gamen.

De Pixel Tablet biedt AI-functies die helpen bij productiviteit en communicatie, zoals splitscreen-modus en geoptimaliseerde Google-apps, inclusief verbeterde videobelichting en HD-videobellen met Google Meet. Door de Pixel Tablet te koppelen aan de oplaaddock met speaker, wordt het een smart display, met handsfree bediening, opladen en verbeterde audio. De tablet biedt ook ingebouwde Chromecast-functionaliteit voor het streamen van content.

De Pixel Tablet is beschikbaar met de oplaaddock en speaker voor €679 en er is een optionele Pixel Tablet Case verkrijgbaar voor €99. De tablet en accessoires kunnen worden besteld bij Coolblue en de Google Store, en ze zullen beschikbaar zijn vanaf 20 juni.

Gerelateerde artikelen

Google Pixel Fold

Google heeft de Pixel Fold officieel aangekondigd als de eerste vouwbare smartphone van het bedrijf. De Pixel Fold heeft een breed beeldscherm aan de voorkant, vergelijkbaar met de OPPO Find N2, wat handzamer en gebruiksvriendelijker is. De smartphone heeft een 5,8 inch OLED-scherm aan de voorkant en een 7,6 inch OLED-paneel wanneer deze opengeklapt is, beide met een verversingssnelheid van 120 Hz. De Pixel Fold wordt aangedreven door de Google Tensor-chipset van de tweede generatie, met 12 GB RAM en 256 of 512 GB opslagruimte. Het toestel heeft een drievoudige camera-opstelling aan de achterkant en draait op Android 13.

De Pixel Fold is verkrijgbaar vanaf 1899 euro, maar zal niet in Nederland en België worden uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Google Maps krijgt Immersive View voor routes 

Google Maps krijgt een nieuwe functie genaamd 'Immersive View' waarmee gebruikers een realistischere en meeslepende ervaring krijgen tijdens het volgen van routes. Met deze functie kunnen gebruikers straatbeelden in 3D bekijken terwijl ze navigeren. Immersive View maakt gebruik van augmented reality-technologie en stelt gebruikers in staat om hun omgeving vanuit verschillende perspectieven te verkennen. Dit helpt gebruikers om gemakkelijker oriëntatiepunten te herkennen en geeft een betere context tijdens het navigeren.

De functie zal beschikbaar zijn voor geselecteerde steden waaronder Amsterdam en wordt geleidelijk uitgerold naar meer locaties. Met Immersive View tilt Google Maps de navigatie-ervaring naar een hoger niveau door gebruikers een indrukwekkendere en interactieve manier te bieden om hun routes te verkennen.

Gerelateerde artikelen

Google Bard, Google Foto's en Google Zoeken

Google heeft aangekondigd dat zijn AI-chatbot Bard beschikbaar zal worden gesteld in meer landen. Daarnaast gaat Bard samenwerken met Google Lens waardoor je met Bard nu niet alleen tekst maar ook afbeeldingen kunt opnemen in je vragen aan de slimme AI-chatbot.

Google Foto’s wordt voorzien van een nieuwe tool waarmee je foto’s waarop bepaalde objecten zijn afgesneden zodanig aan te passen dat het afgesneden object toch nog heel wordt. Google Foto’s doet dat door middel van kunstmatige intelligentie die inschat hoe de rest van het object eruit zou zien.

Generatieve AI gaat geïntegreerd worden in Google Search. Als je straks iets opzoekt in de zoekbalk van Google, dan genereert AI een antwoord voor je. Google noemt het een nieuwe beleving van Googelen.

Gerelateerde artikelen

AI-wallpapers in Android 14

Google heeft weer een nieuw tipje van de sluier opgelicht over Android 14. Het was wel wat weinig, maar wel iets heel leuks: emoji-wallpapers, die waarschijnlijk alleen naar Android 14 komen. Het gaat om wallpapers die kunnen worden gemaakt met generatieve AI.

Gerelateerde artikelen

AW Poll over de Google I/O 2023

Google heeft zijn moment genomen om zijn nieuwe aankondigingen te doen (vooral naar ontwikkelaars toe) en het ging veelvuldig over kunstmatige intelligentie. Met natuurlijk aan het eind nog de vrolijke emoji-wallpapers, de Pixel Tablet, Pixel Fold en Pixel 7a. Het ging allemaal uiteindelijk erg rap voorbij. Wat vond jij de beste aankondiging van Google I/O 2023? Laat je stem achter AW Poll!

Bekijk hier onze speciale Google I/O 2023-pagina waar je al het nieuws van vandaag en de komende dagen kunt bekijken.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk