Google I/O 2020 is afgelast door coronavirus

Google I/O 2020 is afgelast door coronavirus

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google I/O 2020

Elk jaar verwachten we op de Google I/O-conferentie in Mountain View in de Verenigde Staten de laatste aankondigingen omtrent de nieuwe functies voor Googles populaire diensten. Wat staat ons te wachten voor Gmail, Google Foto's en Google Maps? Sinds vorig jaar kunnen we ook rekenen op de lancering van een nieuwe reeks Pixel-toestellen uit het middensegment en ook dit keer kijken we uit naar de Pixel 4a en de Pixel 4a XL. Google I/O zou doorgaan tussen 12 mei en 14 mei.

Google heeft aan gasten die naar de conferentie kwamen, bevestigd dat Google I/O 2020 niet zal doorgaan door de gevolgen van COVID-19, ofwel het coronavirus. In een e-mail staat te lezen: "Door de bezorgdheden rond het coronavirus (COVID-19), en conform met de gezondheidsaanbevelingen van de CDC, WHO en andere gezondheidsautoriteiten hebben we besloten om het fysieke Google I/O-evenement in Shoreline Amphitheatre af te gelasten."

Google Pixel 4a in blauw

Gelekte renders van de Pixel 4a

Online-conferentie?

Google heeft nog niet bevestigd of we de geplande keynotes en de verschillende evenementen tijdens de dagen van Google I/O nog zullen zien aan de hand van livestreams, maar met bovenstaande verklaring laat Google wel de deur open staan voor een online-evenement.

Google I/O is niet alleen de plaats waar Google nieuwe aankondigingen doet, maar Googles medewerkers gaan ook in gesprek met de ruim 5000 ontwikkelaars en geïnteresseerden die aanwezig zijn. Het evenement werd al sinds 2008 onafgebroken door Google georganiseerd. Volgens het bedrijf krijgen bezoekers van Google I/O 2020 die een ticket hadden gekocht hun geld terug gestort.

Google I/O 2020 is afgelast door coronavirus

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk