Google I/O 2019 evenementen bekend: Stadia, donker thema en meer

Google I/O 2019 evenementen bekend: Stadia, donker thema en meer

Google I/O 2019

Google komt op 7 mei met een nieuwe editie van zijn ontwikkelaarsconferentie Google I/0, dat is een plaats waar Google nieuwe dingen bekend maakt in verband met zijn producten en diensten. Allereerst mogen we ons verwachten om 18 uur aan de belangrijkste keynote, geleid door CEO Sundar Pichaï, waar vermoedelijk Android Q zal worden onthuld. Dat is de nieuwe Android-versie waar de eerste bètaversie al van gelanceerd is.

Na de die eerste keynote komen er een reeks andere evenementen die het publiek zal kunnen aanschouwen en waar meer duidelijkheid gegeven wordt over de nieuwigheden. Google heeft nu alvast vrijgegeven waar we ons aan mogen verwachten. Het voorlopige programma kan je hier bekijken. Er zijn evenementen over: gamestreamingdienst Stadia, Material Design, Chrome, Donkere thema's, Google Assistent, 'Wat is nieuw in Android?', augmented reality voor Google Maps, gaming, Linux-toepassingen voor Chrome OS, Google Coral en nog veel meer.

Stadia Controller

Google Stadia, de streamingdienst voor games die dit jaar verwacht wordt

Verwachtingen

Die laatste, Google Coral, zou een Google nieuw platform voor artificiële intelligentie op apparaten zelf. Verder kijken we natuurlijk uit naar wat voor nieuws er komt rond de donkere thema's, want alles wijst erop dat we een systeembreed donker thema zullen krijgen met Android Q waarbij ook apps van derde partijen automatisch donker kleuren. We zagen onder meer dat bij apps als WhatsApp een donker thema in de maak is en hetzelfde geldt voor Messenger.

Donkere modus Facebook Messenger

Het nieuwe donkere thema voor Facebook Messenger

Daarnaast is het natuurlijk ook goed om meer te horen van Google Stadia, dat is de nieuwe gamestreamingdienst van Google waarmee Google voor het eerst grote ambities voor gaming toont. Mogelijk krijgen we meer concrete informatie zoals een lanceringsdatum voor dit jaar, info rond het verdienmodel en de prijzen en een echte demo van de speciale controller. Wat Assistent ten slotte betreft, zouden we graag meer zien van Google Duplex. Mogelijk worden de mogelijkheden in de Verenigde Staten uitgebreid of wordt Duplex naar meer landen uitgerold.

Waar kijk jij dit jaar het meeste naar uit voor Google I/O? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Natuurlijk mag je op 7 mei op Androidworld verwachten aan een link naar de livestream voor I/O en het laatste nieuws over de onthullingen.

Lees meer over:
Google I/O 2019

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer