Google investeert 22 miljoen dollar in besturingssysteem voor feature phones

Google investeert 22 miljoen dollar in besturingssysteem voor feature phones

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

KaiOS

De verovering van de feature phone, ofwel de ouderwetse mobiele telefoon, is voor Google nog een te nemen stap. Dat blijkt uit de bekendmaking van een investering van Google in KaiOS. Google heeft 22 miljoen dollar geïnvesteerd in dit besturingssysteem dat zich richt op de feature phone. De investering maakt het mogelijk om apps en diensten als Maps, YouTube, Google Zoeken en Google Assistant voor te in installeren op nog meer KaiOS-telefoons. Er worden nu al Google-apps meegeleverd op Nokia-telefoons die op KaiOS draaien.

De feature phone is een telefoon zoals de meesten van ons van vroeger kennen. Deze telefoon kan wel ietsje meer dan een zogenaamde dumb phone die alleen maar voor je kan bellen en sms'en. De feature phone bevindt zich tussen de dumb phone en smartphone in en is dus een beetje slim. Zo beschikken veel van deze telefoons over een internetverbinding zodat je het nieuws kunt lezen of treintijden kunt checken.

KaiOS

KaiOS beschikt ook over een Kai Store die een selectie aan apps bevat en straks dus met een aantal Google-apps wordt uitgebreid.

KaiOS

In 2014 lanceerde Google Android One waarmee het opkomende markten wilde bedienen en Androidgebruikers aan zich wilde binden. Vorig jaar werd hier Android Go, als onderdeel van Android Oreo, aan toegevoegd. Beide varianten richten zich in eerste instantie op opkomende markten waar geen of slechts een langzame internetverbinding beschikbaar is en men beschikt over toestellen met minder werkgeheugen.

Vorig jaar werden er wereldwijd 1,6 miljard smartphones verkocht. Men verwacht dat het verkochte aantal feature phones op 450 tot 500 miljoen ligt en deze vraag blijft groeien. KaiOS bedient deze laatste groep en Google kan met de investering in dit platform wederom een nog groter aandeel van de markt bereiken.

KaiOS

Via: TechCrunch

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk