'Google investeert 830 miljoen euro in schermfabrikant LG Display'

'Google investeert 830 miljoen euro in schermfabrikant LG Display'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Investering in LG Display

Volgens het doorgaans betrouwbare ET News zou Google een investering van 1 biljoen Koreaanse won, zo'n 830 miljoen euro in LG Display op het program hebben staan. Dit is een van de grootste fabrikanten van smartphoneschermen ter wereld.

Momenteel gaan er twee speculaties rond die worden opgegeven als reden van deze vermoedelijke investering welke noch door Google, noch door LG is bevestigd. De eerst speculatie is dat Google de nieuwe generatie Pixeltoestellen wil voorzien van afgeronde schermranden zoals de Samsung Galaxy S8-toestellen. Daar zou Google ook 'gewoon' een bestelling voor kunnen plaatsen: LG Display heeft daar met zijn P-OLED-technologie de mogelijkheden voor.

De tweede speculatie is dat Google een bepaalde hoeveelheid aan AMOLED-schermen veilig wil stellen voor de verwerking in de nieuwe nog aan te kondigen Pixeltoestellen. De tweede speculatie betreffende het zeker stellen van voldoende schermen voor de Pixel 2 lijkt ons aannemelijker. Google adviseert namelijk zelf AMOLED-schermen voor het gebruik met Daydream, het platform voor virtual reality. Daarnaast staan deze schermen er bekend om dat hun energiezuinigheid en reactiesnelheid beter is dan die van LCD-schermen. Aangezien er maar een aantal fabrikanten zijn die deze schermen produceren, is Google afhankelijk van de voorraad bij deze leveranciers.

Schaarste

Samsung en LG produceren deze AMOLED-schermen waarbij beide vermoedelijk hun eigen toestellen voorrang geven in productie. Daarnaast zou Apple een grote order van 70 miljoen schermen hebben geplaatst bij Samsung voor de iPhone 8. Met de nog aan te kondigen Samsung Galaxy Note 8 in het vooruitzicht en mogelijke andere lopende bestellingen, zou Google wel eens naast de boot kunnen vissen.

Om deze mogelijke schaarste tegen te gaan, zou Google er goed aan kunnen doen om de afhankelijkheid van Samsung te verminderen door zich op LG te richten. Zo wordt een vertraging in lancering van de tweede generatie Pixel-toestellen ook voorkomen.

Dat deze Pixel-toestellen dan wellicht ook afgeronde schermranden krijgen, is een mogelijkheid. LG produceert namelijk ook POLED-schermen. Met deze techniek kan een scherm in elke vorm die je wenst worden gebogen, waardoor je een toestel kunt creëren zonder bezels. In 2014 lanceerde LG de G Flex waarin een dergelijk scherm is verwerkt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk