Google introduceert do it yourself-reparatie voor Pixel-telefoons

Google introduceert do it yourself-reparatie voor Pixel-telefoons

Google laat je straks zelf reparaties uitvoeren aan je Pixel-telefoon. Het is bepaald niet het eerste telefoonbedrijf die overgaat op de DIY-reparaties, want onder andere Samsung en Apple kwamen al eerder met dit soort mogelijkheden. Sterker nog, Google werkt met hetzelfde bedrijf als Samsung samen om deze dienst aan te bieden: iFixit.

Pixel reparatiekit

Samsung was net een maand eerder, maar uiteindelijk maakt dat niet uit: het is goed dat smartphoneleveranciers met mogelijkheden komen om je eigen telefoon te fiksen. Het voordeel voor jou is dat je de kosten zelf onder controle hebt en dat je je toestel niet een paar dagen of weken kwijt bent. Bovendien geldt het programma van Google niet alleen voor de nieuwste Pixel: al vanaf Pixel 2 kun je een set kopen om je toestel nieuw leven in te blazen.

Je kunt straks van Google verschillende reparatiekits kopen voor Pixel: voor schermreparatie, om je batterij te fiksen en om problemen met de camera te verhelpen. Het mooie is dat je er ook daadwerkelijk onderdelen van Google mee koopt, waardoor je niet voor een houtje-touwtje of onbetrouwbare reparatie kiest, maar voor eentje die het dichtst bij het echte werk komt. Ook kun je instructies en eventueel gereedschappen verwachten van iFixit.

Samenwerking met iFixit

Google schrijft: “We willen dat je een geweldige ervaring hebt met je Pixel-telefoon, inclusief gemakkelijke toegang tot hoogwaardige en veilige apparaatreparatie als je telefoon ooit is beschadigd. Daarom werken we samen met iFixit om het voor onafhankelijke reparatieprofessionals en consumenten met de relevante technische ervaring gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot de originele Google-onderdelen die ze nodig hebben om Pixel-telefoons te repareren.” Kortom, je moet wel enige vorm van durf en technische kennis hebben om je aan de reparatie te wagen.

Klinkt goed, maar er schuilt wel een addertje onder het gras. Je kunt de reparatiekits namelijk alleen kopen in landen waar de Pixel te koop is. Wij zullen hem dus uit Duitsland moeten halen. Wanneer het fiks-je-eigen-telefoon-programma van Google van start gaat of hoe het heet, dat is nog onbekend.

Google introduceert do it yourself-reparatie voor Pixel-telefoons

Zou jij het aandurven, je Pixel met zo'n kit van Google en iFixit onder handen te nemen? Laat je reactie achter onder dit bericht.

Lees meer over:
Google Pixel Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties