Google introduceert beveiligde map in Google Foto's en snel zoekopdrachten verwijderen

Google introduceert beveiligde map in Google Foto's en snel zoekopdrachten verwijderen

Google heeft tijdens I/O 2021 een aantal privacyfuncties aangekondigd die het voor veiliger moet maken om Google-diensten te gebruiken. Dit zijn de nieuwe functies.

1. Snel zoekopdrachten verwijderen in Google Zoeken

Google voegt een handige optie toe aan Zoeken waarmee je met één tik snel de laatste 15 minuten aan activiteit op je account kunt verwijderen. Dit maakt het gemakkelijker om je laatste zoekopdracht uit je accountgeschiedenis te verwijderen zonder in in de zeer uitgebreide accountinstellingen te hoeven duiken. De nieuwe functie wordt vanaf vandaag uitgerold.

Google introduceert beveiligde map in Google Foto's en snel zoekopdrachten verwijderen

2. Beveiligde map in Google Foto's

Google Foto's krijgt een nieuwe functie "Vergrendelde map". Deze map, die we ook kennen van andere smartphones zoals die van Samsung, verbergt persoonlijke of gevoelige afbeeldingen. De map kun je alleen openen met een wachtwoord, pincode of via de vingerafdrukscanner. De functie wordt vanaf vandaag uitgerold naar Google Pixel-smartphones en zal in de loop van 2021 worden uitgebreid naar andere Android-telefoons.

3. Herinneringen voor locatiegeschiedenis in je Maps-tijdlijn

Google geeft al herinneringen als je locatiegeschiedenis hebt ingeschakeld voor je Google-account. Die herinneringen krijg je nu ook voor plaatsen die je hebt bezocht in je Google Maps-tijdlijn. Vanuit deze meldingen kun je gemakkelijk de locatiegeschiedenis weer uitschakelen.

Google Foto's
Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Meer info

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties