'Google integreert Lens in zijn zoekmachine voor pc: zo werkt het'

'Google integreert Lens in zijn zoekmachine voor pc: zo werkt het'

Google gaat afbeeldingen herkennen met Google Lens in zijn zoekmachine op desktop. De functie is al vast te zien bij een deel van de gebruikers. Je kan een afbeelding van je pc uploaden en vervolgens toont Google relevante zoekresultaten.

Google Lens in zoekmachine desktop

Google gaat de functionaliteit van zijn zoekmachine op desktop mogelijk uitbreiden met Google Lens. De functie zit dan in de zoekbalk van de zoekmachine geïntegreerd naast het microfoonicoontje waarmee je kan zoeken via een spraakopdracht, dat ontdekte 9To5Google.

Google Lens is een dienst die draait om slimme objectherkenning en kunstmatige intelligentie. Op telefoons kan Lens relevante informatie tonen op basis van een afbeelding, de context op je telefoonscherm of een beeld met de camera.

'Google integreert Lens in zijn zoekmachine voor pc: zo werkt het'
Je kan een afbeelding verslepen of selecteren

Zo werkt het

We zien in een voorbeeld op desktop dat Lens een screenshot analyseert van de pc-game League of Legends. Lens herkent het populaire spel en toont vervolgens afbeeldingen die op de screenshot gelijken. Er is ook de mogelijkheid om zoekresultaten over 'League of Legends' op te vragen. Die resultaten worden dan in een apart tabblad geopend.

De features van Lens in de zoekmachine op desktop zijn duidelijk beperkter vergeleken met Lens op telefoons. Je kan enkel een afbeelding van je pc uploaden om die op Lens los te laten en er is geen optie om de webcam te gebruiken of een beeld op je pc-scherm te analyseren. Wat je wel kan na het uploaden van een afbeelding is een deel van het plaatje selecteren waar Lens zich dan op focust.

'Google integreert Lens in zijn zoekmachine voor pc: zo werkt het'
Een voorbeeld met de game League of Legends

Beschikbaarheid

We verwachten dat Google de functie breder beschikbaar maakt en verbetert in de komende weken en maanden. Lens kreeg vorig jaar ook al een plekje in de zoekbalkwidget op telefoons. Krijg jij Lens al te zien in je zoekmachine op je pc? Werkt het goed en zou jij het wel willen gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google-apps- en diensten? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties