Google integreert Agenda- en Assistent-herinneringen straks in Tasks

Google integreert Agenda- en Assistent-herinneringen straks in Tasks

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Per 22 mei vind je de herinneringen uit je Google Agenda of de Google Assistant terug in Tasks. Zo kun je op één plek to do-lists maken en weet je wat je nog te doen staat. Lijkt dit je heel handig en kun je niet wachten, dan kun je er vanaf 6 maart al voor kiezen om je herinneringen zelf over te zetten.

Tasks

We wisten al dat het ging gebeuren, want Google heeft deze plannen in september al laten weten, maar nu is het eindelijk zo ver. Google schrijft: “Zoals eerder aangekondigd, migreren we de komende maanden Herinneringen van Google Agenda en Google Assistant naar Google Tasks om één ervaring te creëren voor het beheren van to-dos in Google.”

Gerelateerde artikelen

Je kunt taken maken vanuit je Agenda en met behulp van de Assistant. Daarnaast kun je ook direct taken maken via bijvoorbeeld Gmail, Docs en Chat. Google denkt dat het goed is als er één ervaring is waarin je al je taken kunt zien, zodat je een goed overzicht hebt van alles wat je nog moet doen, in plaats van dat alles in plukjes verspreid is.

Google integreert Agenda- en Assistent-herinneringen straks in Tasks

Google Herinneringen

Aan de andere kant is het niet helemaal waar wat Google zegt: je hebt namelijk niet één ervaring voor het beheren van je to-do-lijst. De herinneringen uit de app Keep worden namelijk niet meegenomen. Ze komen ook niet meer in de Agenda-app wanneer je eenmaal voor de integratie hebt gekozen. Je kunt de integratie kiezen via een pop-up die vanaf 6 maart verschijnt in Assistent of Agenda. Of, als je wacht, dan gebeurt het dus automatisch op 22 mei.

Gerelateerde artikelen

Goed om te weten: voor Workspace-gebruikers geldt dat je pas vanaf 12 april zelf kunt kiezen voor de overheveling van de herinneringen naar Tasks. Welk type account je ook hebt: het is misschien handig om alvast een herinnering in je agenda te zetten dat je herinneringen op 22 mei binnen taken te vinden zijn.

Ben je blij met deze integratie of bepaal jij liever zelf hoe jij met je herinneringen omgaat? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk