Dit zijn de belangrijkste aankondigingen van Google I/O 2019

Dit zijn de belangrijkste aankondigingen van Google I/O 2019

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Androidworld

Nest Hub Max officieel: smart display met 10 inch-scherm en camera

Google heeft de Nest Hub Max aangekondigd. Dit is een smart display vergelijkbaar met een aantal verbeteringen ten opzichte van de Google Home Hub, nu ook wel Nest Hub genoemd. Het LCD-scherm van de Nest Hub Max is gegroeid van 7 inch naar 10 inch en heeft een resolutie van 1280 x 800 scherm. Verder krijgt het slimme scherm een krachtigere chipset, 2 GB RAM, een camera en stereo-luidsprekers.

> Lees hier alles over de Nest Hub Max

Pixel 3a en Pixel 3a XL officieel: alles over de eerste Pixels uit het middensegement

Google heeft op Google I/O de Pixel 3a en de Pixel 3a XL aangekondigd. de telefoons zijn de eerste Pixel-toestellen uit het middensegment. Google pakt uit met een knappe camera en lange softwareondersteuning voor een midrange-prijs. De nieuwe toestellen moeten Pixel-telefoons voor een grotere doelgroep toegankelijk maken met een lager prijskaartje. Toch benadrukt Google dat de nieuwe toestellen belangrijke eigenschappen van de originele telefoons behouden.

> Lees hier alles over de Pixel 3a en de Pixel 3a XL

Officieel: Nest Hub (Google Home Hub) komt naar Nederland

Tijdens Google I/O heeft Google laten weten dat de Nest Hub (voorheen Google Home Hub) voor een adviesprijs van 129 euro naar Nederland komt. De Google Nest Hub is een slimme speaker met digitale assistent inclusief een 7 inch LCD-beeldscherm. Zo kun je niet alleen via spraakopdrachten maar ook via het touchscreen het apparaat bedienen en kan de gesproken informatie ook van beelden worden voorzien. Daarnaast is de adviesprijs van de originele Google Home verlaagd van 149 naar 99 euro.

> Lees hier alles over de Nest Hub in Nederland

Android Q: derde bètaversie beschikbaar, dit is er nieuw

Google heeft tijdens Google I/O 2018 de derde bètaversie van de aankomende Android-versie Android P aangekondigd. De drie grote thema's zijn intelligentie, simpelheid en het verantwoord gebruik van Android. In deze nieuwe bèta zien we nieuwe mogelijkheden zoals Live Caption, Smart Reply, Focus Mode, Parental Control en meer nieuws over privacy en veiligheid en de nieuwe gestures.

> Lees hier alles over de derde bètaversie van Android Q

Google vernieuwt zoekresultaten met Augmented Reality, podcasts en meer

Google heeft op Google I/O 2019 nieuwe features voor Google Zoeken aangekondigd. Zo wordt het mogelijk om objecten waar je naar zoekt in Augmented Reality voor je te projecteren, podcasts makkelijker te vinden en om de gehele context omtrent een nieuwsonderwerp mee te krijgen. Hierbij krijg je vanuit meerdere aspecten artikelen over bijvoorbeeld het recent gefotografeerde zwarte gat te zien. Podcasts komen ook direct in Google Zoeken terecht. Via indexing wordt niet alleen de titel maar ook de inhoudt van een podcast ingedeeld per onderwerp. Daarnaast kun je via Google Zoeken objecten direct in Augmented Reality bekijken en eromheen lopen.

> Lees hier alles over AR in Google Zoeken

Google Assistent: de nieuwe generatie is razendsnel (en nog slimmer)

Google Assistent wordt stukken sneller en zorgt er straks voor om nog sneller zaken gedaan te krijgen. Dat laat Google zien op het ontwikkelaarscongres Google I/O. Daarnaast wordt Google Assistent nog persoonlijker door middel van Picks for you en Personal references en heeft Google een nieuwe Driving Mode gelanceerd voor in de auto. Check ook even het stukje over de wekker stilzetten.

> Lees hier alles over het de nieuwe generatie Google Assistent

Google Duplex op het web: persoonlijke reserveringen nog gemakkelijker

Google heeft op Google I/O 2019 Google Duplex op het web aangekondigd. Hierbij kunnen er via de Google Assistent reserveringen in apps worden uitgevoerd. Google geeft aan dat later in het jaar meer informatie beschikbaar komt.

> Lees hier alles over Google Duplex op het web

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk