Google Home verkoopt voor het eerst meer dan Amazon Echo

Google Home verkoopt voor het eerst meer dan Amazon Echo

Sven Rietkerk

door Sven Rietkerk

Laatst geüpdatet

Google Home

De slimme speaker van Google bestaat al een paar jaar, maar het lukt de speaker nu pas om concurrent Amazon Echo in te halen. Niet alleen het aandeel van Google is behoorlijk gegroeid, ook het totaal aantal verkochte speakers is flink toegenomen. In het eerste deel van 2018 zijn er in totaal 9 miljoen slimme speakers verkocht. Dat is een groei van maar liefst 210 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Vorig jaar had Amazon een marktaandeel van bijna 80 procent, in een jaar is dat afgenomen naar net geen 28 procent. Dat betekent wel dat er in totaal in het eerste kwartaal van 2018 wel meer smart speakers van Amazon zijn gekocht, maar dat de groei van Amazon niet zo groot is als die van Google.

Het is ontzettend knap dat Google deze cijfers nu al weet te halen. Amazon liep namelijk twee jaar voor op Google met zijn smart speaker. In slechts een jaar zijn de verkopen van Google omhoog gegaan met 483 procent. Daarbij moeten we wel zeggen dat in de 3,2 miljoen zowel de Google Home als Google Home Mini zitten. De 2,5 miljoen verkochte speakers van Amazon zijn Echo speakers. De grote groei is te verklaren door de enorme groei van de smart speaker-markt buiten de Verenigde Staten. Vooral in Azië zijn de smart speakers inmiddels omarmd. Voornamelijk China en Zuid-Korea zijn grote afnemers van de technologie. In totaal werden er namelijk 1,8 miljoen smart speakers naar China verscheept en er gingen 730.000 exemplaren naar Zuid-Korea. Dat is meer dan dat er naar het Verenigd Koninkrijk werd verscheept.

Uiteraard hebben wij zowel de Amazon Echo als Google Home al eens flink onder handen genomen. Check de reviews voor meer informatie.

Bron: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk