Nu ook bellen met Google Home, beschikbaar in meer landen

Nu ook bellen met Google Home, beschikbaar in meer landen

Google Home

Met Google Home wil de zoekgigant ook de woonkamer overnemen en deze slimme speaker heeft een aantal handige functies. De bediening gaat via spraak en zo kun je onder andere slimme lampen zoals bijvoorbeeld Hue bedienen, maar ook de temperatuur aanpassen via spraak van de Nest-thermostaat.

Dit in combinatie met Google Assistant zorgt ervoor dat Google Home op veel vragen antwoord kan geven. Dit varieert van bijvoorbeeld het weer, tot vragen die opgezocht worden in bronnen als Wikipedia. Zo kan Google Assistant bijvoorbeeld antwoord geven op de vraag: 'Wie is de minister president van Nederland?'.

Alhoewel het gebruik van Google Home nog redelijk beperkt is, heeft Google aangekondigd het apparaat verder uit te rollen. Naast onder andere Amerika, is Google Home nu ook beschikbaar in andere landen. Helaas nog niet in Nederland, maar wel in Canada, Duitsland, Australië, Frankrijk en Japan.

Bellen met Google Home, Bluetooth en tv-scherm

Met Google Home kun je handsfree bellen, waarbij zelfs de stem herkend wordt van degene die de opdracht geeft. Bellen is gratis voor mensen in Canada en Amerika. Op dit moment wordt het alleen toegevoegd in Amerika in de komende maanden. Of dit ook gaat werken in Nederland en België is niet bekend.

Daarnaast heeft Google Home ook ondersteuning voor Bluetooth gekregen. Dat wil zeggen dat content vanaf smartphones ook op de speaker van Google Home gespeeld kunnen worden. Dit naast de toevoeging van de gratis versie van Spotify en ondersteuning voor Deezer en Soundcloud.

Google Home gaat het scherm van de tv via de Chromecast ook gebruiken. Dat wil zeggen dat als je de agenda van vandaag wil zien, dit ook getoond wordt op het scherm. Ook vragen als 'Hey Google, wat is er op YouTube', dan wordt op het tv-scherm een lijst met jouw persoonlijke aanbevelingen getoond.

Mocht je enthousiast geworden zijn, helaas zijn deze opties nog niet beschikbaar in Nederland en België.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties