Google Home krijgt zoekbalk voor apparaten op je wifi-netwerk

Google Home krijgt zoekbalk voor apparaten op je wifi-netwerk

Wesley Akkerman

door Wesley Akkerman

De Google Home-app is een handige applicatie voor het beheren van allerlei slimme apparaten in huis. Zo kun je de temperatuur van je thermostaat instellen, muziek naar slimme speakers sturen of de robotstofzuiger inschakelen. Maar je kunt er ook de apparaten mee beheren die gekoppeld zijn aan je wifi-netwerk.

Scrollen binnen Google Home

Dat kun je doen wanneer je gebruikmaakt van de Google Nest Wifi- of Google Wifi-producten. Wanneer je één van die apparaten geïnstalleerd hebt, en je koppelt er andere devices aan, dan kun je via de Home-app zien hoeveel data ze gebruiken, bijvoorbeeld. Ook kun je ze voorrang geven op je eigen wifi-netwerk.

Superhandig, maar soms heb je heel veel verschillende producten gekoppeld. En dan kan het lastig zijn om een specifiek apparaat te vinden waar je die voorrang aan wil verlenen (of waarvan je wil weten hoeveel data die gebruikt). Voorheen moest je maar gewoon scrollen in de app, totdat je het apparaat gevonden had.

google wifi update nov 2023

Zo ziet de nieuwe zoekbalk eruit. (Afbeelding: Wesley Akkerman)

Handige update gearriveerd

Daar komt vanaf nu verandering in. Google heeft namelijk een kleine, maar fijne update uitgebracht voor Google Home. Bovenaan de lijst met apparaten staat voortaan namelijk een zoekbalk waar je gebruik van kunt maken. Als je weet hoe het product heet, dan kun je daar dus lekker snel naar zoeken.

Je krijgt direct de resultaten van de zoekopdracht te zien op het moment dat je begint met typen. Ook is het zo dat je zowel de online als offline apparaten te zien krijgt. Zo kun je dus ook snel achterhalen of een bepaald product nog werkt, of niet. Kortom, je kunt die zoekbalk dus voor verschillende dingen gebruiken.

Google rolt de update nu uit. Je hebt hiervoor minimaal Google Home-versie 3.9 nodig; het is nog niet duidelijk wanneer iOS aan de beurt is. Nu hopen dat Google in de toekomst andere middelen uitrolt (zoals een favorietentab), waardoor we veelgebruikte apparaten nóg sneller kunnen vinden in de Google Home-app.

Wat vind jij van deze zoekfunctie? Laat het ons weten in de comments.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk