Google Health wil kunstmatige intelligentie voor artsen ontwikkelen met DeepMind

Google Health wil kunstmatige intelligentie voor artsen ontwikkelen met DeepMind

DeepMind

DeepMind is een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van technologie rond kunstmatige intelligentie (AI). Het bedrijf werd in 2014 door Google gekocht en raakte vooral bekend bij het publiek doordat hun software erin slaagde om de beste spelers te verslaan met het spelletje GO. DeepMind heeft sindsdien niet stilgezeten en een team binnen het bedrijf heeft een tool ontwikkeld, genaamd Streams, die ondersteuning biedt voor artsen en verplegers. Streams helpt met het signaleren van, tekenen van nierfalen.

DeepMind kondigt nu zelf aan dat Streams verder ontwikkeld zal worden in samenwerking met Google Health, de nieuwe gezondheidstak binnen Google. DeepMind noemt deze stap zelf een mijlpaal voor het Britse bedrijf. Toch stelt DeepMind dat het team dat aan Streams werkt vooralsnog in het Verenigd Koninkrijk.

Google Deepmind

Google Health

Google is er al langer op gebrand om meer samenwerking te creëren tussen zijn verschillende gezondheidsprojecten. Het bundelen van projecten zorgt ervoor dat de projecten individueel beter ondersteund worden en sneller kunnen groeien. Google Health bevat een productdivisie, een hardware-afdeling en ook een research-gedeelte. Alphabet Inc, het overkoepelende moederbedrijf van Google, heeft grote investeringen in Health gedaan en wil de tak loskoppelen van Google Zoeken en advertenties.

"Het is een ongelooflijke reis geweest met Streams dat uitgroeide van een idee tot een echte toepassing", dat zegt Mustafa Suleyman, mede-oprichter van DeepMind. "Het is geweldig om te horen hoe Streams de levens van patiënten veranderd, maar ook van de dokters en verpleegkundigen die hun behandelen. Ik vind het spannend om Streams nog verder te zien evolueren", aldus Suleyman.

Via: CNBC

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden
Google Fit biedt je een overzicht van hoeveel je beweegt. De dienst kan data van allerlei fitness-apps verzamelen en maakt het behalen van jouw gezondheidsdoelen een ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties