Alle Google-hardware wordt vanaf 2022 gemaakt van recyclebaar materiaal

Alle Google-hardware wordt vanaf 2022 gemaakt van recyclebaar materiaal

Google-hardware wordt duurzaam

Het duurzaamheidsbeleid van Google ambitieuze doelstellingen en om deze doelstellingen te behalen heeft Anna Meegan, Head of Sustainability, Consumer Hardware, een aantal verplichtingen opgesteld:

> Tegen 2020 moet 100 procent van de zendingen van en naar klanten CO2-neutraal zijn

> Vanaf 2020 moet 100 procent van de Made by Google-producten zoals de Google Home en de Google Nest Hub gemaakt zijn van zoveel mogelijk gerecyclede materialen

Het transport zal dus vanaf volgend jaar geen bijdragen moeten aan klimaatverandering. Daarnaast zullen de hardwareproducten gemaakt worden van gerecyclede materialen zoals plastic flessen voor het maken van de stof op de Google Home.

Google Home Hub

Achterzijde Google Nest Hub

CO2-uitstoot

Anna Meegan geeft aan dat de CO2-uitstoot van het transport van 2017 tot 2018 met 40 procent is gedaald. Daarnaast is Google het Power Project gestart. Dat project moet gezinnen in nood tegen 2023 gaan voorzien van een miljoen energie- en geldbesparende Nest-thermostaten. Daarnaast zal een groot deel van het Nest-productportfolio ook van gerecycled plastic worden gemaakt.

Samsung werkt ook al geruime tijd aan een duurzaamheidsbeleid. Deze fabrikant recyclet zijn eigen smartphones voor gebruik in auto-accu's en heeft plastic verpakkingsmateriaal vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven.

Ook in Nederland zijn er initiatieven op het gebied van e-waste. T-Mobile heeft een recycle-programma dat consumenten de nieuwste telefoon tegen een lagere maandprijs biedt én recycling van smartphones stimuleert. Daarnaast wordt veel oude elektronica opgeknapt en weer doorverkocht. Helaas blijken deze initiatieven niet zo succesvol. Uit recent onderzoek is gebleken dat slechts 14% van de Nederlanders zijn smartphone recyclet. Er worden jaarlijks 7 miljard telefoons geproduceerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties