Google trekt de stekker uit Google Spaces

Google trekt de stekker uit Google Spaces

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

'Bestond ie dan?'

Google heeft zoveel producten dat er grapjes worden gemaakt dat mensen soms pas een dienst leren kennen wanneer hij wordt gestopt. 'Bestond ie dan?' Een dergelijke grap kan ook voor Google Spaces worden gemaakt. De app is op 16 mei 2016 aangekondigd tijdens Google I/O. Spaces was bedoeld om gemakkelijk tekst, foto's en linkjes te delen in kleine groepen. Het idee was om Google Search, Chrome, YouTube en een berichtendienst in één app te stoppen om content delen zo makkelijk mogelijk te maken.

Het was geen doorslaand succes, en dat heeft Google ook door. Daarom zal de dienst er op 3 maart mee stoppen. Het is vanaf dan alleen maar mogelijk om spaces en berichten te lezen en niks meer te plaatsen. Tot en met 17 april heb je de tijd om alle content die je ooit hebt gedeeld of ontvangen in Spaces op te slaan. Daarna zullen zowel alle spaces als alle inhoud worden verwijderd. Als je de app opent zal je een melding krijgen met dat de app zal stoppen en een link naar een supportpagina waarop Google bovenstaande informatie nog een keertje uitlegt.

Door de andere berichtenapps die Google al heeft is er geen ruimte meer voor Spaces. Zo is er Allo om berichten mee te sturen, Hangouts die hetzelfde doet maar dan zonder Google Assistant, Duo voor als je videogesprekken wilt voeren, Google+ als sociaal netwerk, en sinds gisteren is Android Messenger omgedoopt tot Android Berichten. En oh ja, gisteren is er een webversie van Google Allo geteased, waardoor het nog meer op Hangouts gaat lijken. Kortom, Google heeft behoorlijk veel diensten, en Spaces heeft hier geen onderscheidende rol in weten te verwerven. Hopelijk is dit een eerste stap om de strategie van Google's sociale diensten wat overzichtelijker te maken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk