Google gooit uiterlijk van YouTube op de schop, maar weest gerust

Google gooit uiterlijk van YouTube op de schop, maar weest gerust

Dennis Mons

door Dennis Mons

Laatst geüpdatet

Google maakt een kleine wijziging aan de Android-versie van de YouTube-app. En hoewel dit niet een ingrijpende verandering is, geeft het wel keurig aan dat het bedrijf te allen tijde bezig is met fijne updates voor het oog.

Google is altijd bezig met een betere YouTube

Onlangs veranderde de webversie van de videostream van vierkante hoeken naar afgeronde hoeken op de miniaturen en de videospeler, maar de feedback van YouTube-gebruikers was niet bepaald positief. Even wennen, mensen; zo geleerd, zo gedaan.

Nu lijkt het erop dat YouTube dezelfde wijziging aanbrengt bij video's in de YouTube Android-app. Android Police heeft een schermafbeelding verkregen waarop de afgeronde hoeken op YouTube-miniaturen te zien zijn. Het resultaat is meer verblindend wit licht op de achtergrond, wat sommige gebruikers ertoe kan brengen om de donkere modus in te schakelen. Overigens iets wat we sowieso kunnen aanraden.

Op Android open je de YouTube-app en tik je op de profielfoto in de rechterbovenhoek. Tik vervolgens op Instellingen > Algemeen > Uiterlijk. Een pop-upvenster zal je vragen te kiezen tussen het gebruik van het thema van het apparaat; het lichte thema of het donkere thema. En dan kan je los met rustgevend beeld.

Google gooit uiterlijk van YouTube op de schop, maar weest gerust

Omdat de afgeronde hoeken zich uitstrekken tot aan de videospeler op de website en niet alleen tot de miniaturen, nemen we aan dat dit ook zo is voor de Android-app. Op dit moment is de nieuwe look nog niet naar veel Android-apparaten uitgerold. We hebben het getest op een Motorola razr 40 met Android 13, maar vooralsnog duikt de nieuwe feature niet op, hoewel Dark Theme wel beschikbaar is. Laat ons weten wanneer deze 'ronde' feature wel op jouw toestel zichtbaar is.

Op de YouTube-website (desktop) verschijnen de afgeronde hoeken ook niet wanneer je een video in volledig scherm bekijkt of in Theatermodus. Maar zodra je terugkeert naar de standaardweergave, komen ze wel weer tevoorschijn. We weten dus niet precies wanneer Google van plan is om dit breder uit te rollen naar Android-gebruikers en of het ook van plan is om de hoeken af te ronden in de iOS YouTube-app.

Als je de YouTube-app nog niet op je Android-telefoon hebt, kun je deze nu meteen downloaden vanuit de Google Play Store door op deze link te tikken.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Gerelateerde artikelen

Zitten we te wachten op deze tweaks, of laten we liever de boel 'de boel'? Laat het weten in de comments hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk