Google Glass: zo ziet de versie voor brildragers er uit

Google Glass: zo ziet de versie voor brildragers er uit

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Google Glass

Met Google Glass kun je bijvoorbeeld informatie over je omgeving opvragen, zoekopdrachten doen, agenda-items bekijken, videobellen door middel van Google+ Hangouts, statusupdates plaatsen, direct foto's en video's maken en nog veel meer. De informatie wordt weergegeven op een klein schermpje en de besturing gaat door middel van spraakcommando's en door de zijkant (het pootje) van het apparaat aan te raken. Ook is het mogelijk om door middel van hoofdbewegingen (en het zelfs het knipperen van je oog) commando's uit te voeren. Het geluid wordt weergegeven door middel van de speaker die het geluid via je kaakbot binnen laat komen.

Google Glass voor brillendragers

Dat er uitbreidingen van Glass mogelijk waren, werd al snel duidelijk toen Google-oprichter Sergey Brin in het openbaar werd gespot met een Google Glass-prototype met zonnebrilglazen. Inmiddels is er een accessoirewinkel met onder andere een opbergzakje en speciale headsets voor Glass. Voor brildragers werd nog gewerkt aan een oplossing. Eén van de ideeën was een versie van Glass die je aan een bestaande bril zou kunnen klikken. Ook heeft Google deals gesloten met fabrikanten van brilmonturen om Google Glass-brillen op sterkte uit te kunnen brengen.

De oplossing die je hierboven en hieronder kunt zien, is op Google+ gezet door een Google-medewerker en vrij snel daarna ook weer verwijderd. Het lijkt een gewone bril te zijn die in een Google Glass-frame geklikt is. Op deze manier zou een heel groot gedeelte van de (zonne)brillen op sterkte geschikt kunnen worden gebruikt met Glass. Of deze variant ook daadwerkelijk beschikbaar zal komen is nog niet zeker.

Google Glass op sterkte

Beschikbaarheid 

Helaas is Google Glass nog niet voor iedereen verkrijgbaar. De slimme bril is officieel alleen verkrijgbaar voor inwoners van de Verenigde Staten, maar er zijn ook in Nederland een aantal Glass-dragers te vinden. Het zogenaamde Explorer-programma voor testers van het prototype van Glass is recentelijk uitgebreid en Google Glass-dragers kunnen drie anderen uitnodigen om deel te nemen. Dit kost 1500 dollar, maar de uiteindelijke prijs van Glass zal vermoedelijk (veel) lager zijn.

De speciale uitvoering van Glass voor brildragers zou volgens de berichten begin volgend jaar beschikbaar moeten komen. Verwacht wordt ook dat Glass volgend jaar voor het grote publiek beschikbaar zal komen.

Bron: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk