Google Maps krijgt een boost met Assistent-spraakherkenning

Google Maps krijgt een boost met Assistent-spraakherkenning

Google Bard

door Google Bard

Laatst geüpdatet

Google Maps heeft een significante verbetering doorgevoerd in het begrijpen van spraakopdrachten en het weergeven van gewenste routes. Deze verbeteringen zijn mogelijk gemaakt doordat Google de overstap heeft gemaakt van Speech Services naar hun bekende virtuele assistent.

Spraakherkenning via de Google Assistent

Tot voor kort werden spraakopdrachten op Google Maps niet echt beheerd door de Google Assistant, maar eerder door Speech Services. Dat is een service voor spraakherkenning die in staat is om gesproken woorden of geschreven tekst om te zetten en hardop voor te lezen.

Nu is die tijd voorbij, want het techbedrijf uit Mountain View vertrouwt nu volledig op de kracht van hun Google Assistant om de interacties met spraak te beheren binnen Google Maps. Dit is fantastisch nieuws! Waarom? Omdat de snelheid waarmee Google Maps jouw spraakopdrachten begrijpt aanzienlijk is verbeterd. Om hiervan te profiteren, hoef je alleen maar op het microfoonpictogram in de zoekbalk van Maps te tikken.

Daarna verschijnt er een pop-upvenster met de melding: "Nieuw: snellere manieren om te zoeken op Maps". Door op "Doorgaan" te klikken, zul je meteen merken dat het systeem nu veel vloeiender en responsiever is wanneer je via een spraakopdracht om een nieuwe route vraagt.

Google Maps krijgt een boost met Assistent-spraakherkenning

Voorheen verscheen er een vierkant spraak-naar-tekst venster wanneer je op de microfoonknop in de zoekbalk klikte, als onderdeel van Google Speech Services. Nu is dit venster vervangen door een handige Google Assistant-kaart die van onderen opduikt.

Een andere handige functie is de ingebouwde suggestiecarrousel, die vergelijkbaar is met de carrousel onder de zoekbalk. Deze suggesties helpen je om sneller relevante informatie te vinden en verfijnen je zoekresultaten, waardoor je tijd bespaart en een betere zoekervaring krijgt.

Wil je deze geweldige functie zelf proberen? Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Google Maps op je apparaat hebt staan. Klik simpelweg op de microfoonknop in de zoekbalk en laat je stem de rest doen!

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Gerelateerde artikelen

Via: Google News

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk