Google haalt weer een game-expert binnen

Google haalt weer een game-expert binnen

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Project Yeti

Google heeft het bericht bevestigd dat het weer een zeer getalenteerde game-expert heeft weten weg te halen bij een grote game-partij. Het zou gaan om Richard Marks (niet deze) die al 19 jaar bij Sony heeft gewerkt. Hij werkte daar op de Playstation-afdeling en ontwikkelde veel technieken onder andere voor PlayStation VR. Hoewel Google de komst van Marks bevestigd vertellen ze niet wat hij gaat doen. Het laat zich raden dat hij net als eerder aangenomen game-experts aan de slag gaat bij Project Yeti.

Met Project Yeti zal Google zijn eerste stappen gaan zetten in de game-industrie. Men zal daarbij waarschijnlijk de enorme capaciteit in de cloud gaan combineren met goedkope hardware. De geruchten gaan dat er gewerkt zou gaan worden met de Chromecast of een gaming-console op basis van de Chromecast. Het idee erachter is dat de games gestreamd zullen worden vanuit de Cloud waardoor de hardware goedkoop kan blijven. Dit sluit ook weer aan bij het feit dat Google wil uitgroeien tot een grote hardwarepartij. Daarvoor houdt het elk jaar de Made by Google-bijeenkomst in oktober waar onder andere de Google Pixel en de Pixelbook worden aangekondigd. Waarschijnlijk zul je een abonnement kunnen afsluiten op het Yeti-netwerk waarbij je gratis alle beschikbare games kunt spelen. Zie het als een Netflix voor games.

Recente geruchten vertellen ook dat Google achter de schermen spreekt met verschillende ontwikkelaars. Deze gesprekken zouden gaan over het ontwikkelen van games voor het Yeti-platform of het porteren van bestaande titels naar het Yeti-platform. Google zou zelfs overwegen om een complete game-studio over te nemen om het ontwikkelen van nieuwe games te versnellen.

Beschikbaarheid

Google heeft nog niets losgelaten over dit project, ook niet tijdens de Google I/O in mei. De volgende gelegenheid waar we eventueel iets gaan horen is Made By Google dat waarschijnlijk weer in oktober gehouden zal worden. Wanneer ik het mag zeggen ga ik ervan uit dat het op zijn vroegst tijdens de Google I/O 2019 aangekondigd zal worden voor de ontwikkelaars waarna het platform later dat jaar live zal gaan voor de gebruikers.

Bron: 9to5Google

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk