Google gaat los tijdens Made by Google: wat kunnen we verwachten?

Google gaat los tijdens Made by Google: wat kunnen we verwachten?

Dennis Mons

door Dennis Mons

Laatst geüpdatet

Het gaat niet lang duren voordat we nieuwe gadgets en technologie gaan zien tijdens ‘Made by Google’ op 4 oktober. Maar wat mogen we eigenlijk van het event verwachten? Alleen telefoons of heeft het bedrijf nog meer in petto?

Made by Google wordt dé lancering van de Pixel 8

We zijn het ondertussen gewend, maar elk jaar staan we toch weer op de banken om te zien wat Google gaat presenteren. Natuurlijk komen er nieuwe Pixels aan, maar zijn er nog andere verrassingen? We gaan ze even af.

Pixel 8 en Pro gaan hard uit de startblokken 

De grootste aankondiging is de Pixel 8 en de 8 Pro. Maar echte geheimen hebben de toestellen niet meer. In de video die Google op YouTube heeft geplaatst, krijgen we een sneak peek van de Pixel 8 en Pixel 8 Pro te zien.

In de video zien we onder andere een mat afgewerkt metalen frame en camerabalk. De video geeft een uitgebreid overzicht van deze telefoon.

Volgens Kamila Wojciechowska krijgen deze nieuwe smartphones maar liefst zeven jaar lang updates. Goed nieuws natuurlijk, maar er zit een addertje onder het gras. Volgens Wojciechowska betekent dit niet meteen dat de Pixel 8-serie zeven nieuwe Androidversies krijgt. Mogelijk gaat het hier alleen om beveiligingsupdates, maar een verlenging voor Androidversie-updates zou er ook wel eens aan kunnen komen.

google pixel 8

Deze onthulling komt slechts enkele dagen voor de verwachte aankondiging van de Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro op 4 oktober. Veel nieuws zullen we tijdens de lancering niet meer zien. Er is al veel gelekt over deze telefoons, waaronder de cameraspecificaties, de kleuren en de prijzen.

Nieuwe standaard zet de standaard?

Zo het schijnt zou Google ook wel eens met een nieuwe standaard kunnen komen. De Pixel heeft al enige tijd genoten van de Pixel Stand. De handige draadloze oplader werkt vooralsnog ook met oudere Pixel-telefoons. Het heeft de Qi-specifiaties, dus ook een niet-Pixel zou met een Stand prima op te laden zijn.

Chromecast wordt 'lit'

De nieuwste Chromecast van Google kan zomaar eens een stuk zuiniger en sneller gaan worden. De fabrikant die de chips levert voor de Chromecast heeft namelijk al veel modernere chip op de markt gebracht.

Maar ook in de categorie van streamingapparaten en mediadongles is Amlogic een gerenommeerde speler als het gaat om chipsetproductie. Dit Amerikaanse halfgeleidersbedrijf heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige chips. Interessant is dat Amlogic ook verantwoordelijk is voor de processoren die je aantreft in de Google Chromecasts. Neem bijvoorbeeld de Chromecast met Google TV (4K). Deze maakt gebruik van de krachtige Amlogic S905X3-processor.

chromecast met google tv hd

Dit is een vrij verouderde processor die is gebakken op een 12nm bakprocedé. Dit terwijl er tegenwoordig al chips worden gemaakt met een 4nm bakprocedé. Even simpel gezegd: hoe kleiner dit getal is, des te minder energie er verloren gaat. Nu heeft Amlogic echter een nieuwe chip 6nm ontwikkeld. Die is een stuk zuiniger dan het eerdere model. Het gerucht gaat daarbij dat deze processor - de S905X5 - in de nieuwste Chromecast van Google gebruikt gaat worden.

De kans is groot dat we een geüpdatet versie zien van de Chromecast. Enerzijds is een hardware-update mogelijk, maar een software-update is meer evident.

Google is trots op de Pixel Watch 2

Dit slimme horloge pronkt met een schermresolutie van 384 x 384 pixels, die wordt weergegeven op een rond OLED-display van 1,2 inch. De Pixel Watch 2 zal net als vorig jaar alleen verkrijgbaar zijn in het formaat van 41 mm.

Bovendien gaan er geruchten dat deze smartwatch wordt uitgerust met 2 GB RAM, aangedreven door Qualcomm's Snapdragon W5-chipset en draaiend op het nieuwe Wear OS 4.

Wat het nog interessanter maakt, is de aanwezigheid van een elektrodermale (EDA)-sensor, waarmee gebruikers hun stressniveaus kunnen bijhouden en beheren. Verder verwacht we dat het horloge een temperatuurmonitoringsensor heeft, die doorgaans wordt gebruikt om veranderingen in de menstruatiecyclus van een persoon bij te houden.

google pixel watch

Verbeteringen voor Bard

Het is nogal een aangenomen feit, maar de kans dat Google ook met enige trots zijn AI laat zien (Bard) is niet vergezocht. AI is nu een belangrijk ding voor onder andere Google, Microsoft, Meta en meer grote partijen.

Google kwam onlangs met een update voor Bard. De AI zou volgens het bedrijf nu meer geavanceerd zijn en nog meer uitblinken in de Nederlandse taal. Mocht je Bard gebruiken, dan kan je nu uitgaan van een flinke update. Volgens Google is het de meest geavanceerde versie tot nu toe. Het geeft namelijk “verbeterde toegang tot bestaande Engelstalige functies voor nieuwe talen en landen, en een verbeterde 'Google it'-functie voor eenvoudigere verificatie van Bards antwoorden.”

Een extra update op 4 oktober is dan ook voor de hand liggend. Het moge duidelijk zijn dat het bedrijf wel even de klauwen zet in de concurrentie. Wat verwachten jullie van Made by Google?

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk