Mysterieus smartphone-os Google Fuchsia wordt getest op Pixelbook

Mysterieus smartphone-os Google Fuchsia wordt getest op Pixelbook

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Fuchsia

Google is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een nieuw besturingssysteem met de naam Fuchsia. Op de projectpagina van Fuchsia werd aangegeven dat het 'een besturingssysteem voor moderne smartphones en moderne computers' zou gaan worden. Op zich is dit vreemd want voor beide segmenten heeft Google al een besturingssysteem, Android en Chrome OS. Google gaf later aan dat het een smartphone-os is, en geen vervanging voor Android of Chrome OS.

In augustus van vorig jaar dook de naam Fuchsia weer op samen met Flutter. Flutter is een Software Development Kit (SDK) waarmee je apps voor zowel Fuchsia, Android als iOS kunt maken. De app Hamilton is hier het eerste voorbeeld van. Daarnaast werd er gespeculeerd over Fuchsia voor wearables en IoT-aparaten.

Fuchsia op de Pixelbook

We hebben de naam Fuchsia nu gezien in combinatie met apps voor smartphones, maar Google heeft nu ook documentatie voor ontwikkelaars vrijgegeven over het gebruik van Fuchsia op de Pixelbook. De Pixelbook is een high-end Chromebook van 999 dollar die in oktober officieel gelanceerd is. Ontwikkelaars hebben voor het laden van Fuchsia op de Pixelbook wel twee pc's nodig. Dan krijgen ze inkijkje in hoe de gebruikersinterface eruit ziet en welke mogelijkheden Fuchsia zoal heeft.

Twee dingen over dit project zijn wel zeker: Fuchsia is een open source project waarbij geïnteresseerden dus kunnen meekijken. Daarnaast is het een experimenteel project dat nog steeds in de kinderschoenen staat. Het lijkt in ieder geval wel op dat Fuchsia een modern besturingssysteem wordt, dat wellicht kan bestaan naast Android en Chrome OS. Het kan ook zijn dat onderdelen ervan worden overgenomen in de bestaande besturingssystemen, of dat Fuchsia beide gaat vervangen, maar niks van dit alles is nog zeker.

Via: ChromeUnboxed

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk