Google erkent Fuchsia als experimenteel nieuw besturingssysteem voor onderzoek

Google erkent Fuchsia als experimenteel nieuw besturingssysteem voor onderzoek

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Fuchsia OS

Fuchsia OS stond bekend als een mysterieus nieuw besturingssysteem dat het potentieel had om zowel te werken op desktopsystemen als smartphones. Op die manier ontstonden de geruchten dat het nieuwe systeem binnen enkele jaren als een opvolger voor Chrome OS en Android zou dienen. Het besturingssysteem van Google werd ondertussen al getest op moderne smartphones en Google zette een team op poten om aan Fuchsia te werken.

Google heeft nu voor het eerst een einde gemaakt aan het stilzwijgen en in een live podcast van The Verge wordt er over Fuchsia gepraat. Te gast was Hiroshi Lockheimer, de vice president voor Android en Chrome OS. "We kijken naar een nieuwe visie voor hoe een besturingssysteem eruit kan zien", zegt Lockheimer. "Ik weet dat mensen enthousiast worden en zeggen: 'Oh dit wordt de nieuwe Android of Chrome OS'. Dat is niet waar Fuchsia om draait."

Fuchsia OS

Een screenshot van de Fuchsia-interface

Experimentele software

Hiroshi Lockheimer onthult daarom dat Fuchsia in de eerste plaats bedoeld is als experimentele software waar Google lessen uit wil trekken. "Fuchsia gaat om het verleggen van grenzen wat betreft de besturingssystemen die we vandaag kennen en de kennis die we dankzij Fuchsia vergaren, kunnen we in andere producten toepassen."

Honor Play

Fuchsia werd onlangs getest op een Honor Play

Dat is alleszins de officiële verklaring van Google, want elke smartphoneliefhebber is natuurlijk vrij om de uitleg van Lockheimer wel of niet te geloven. Anderzijds, als Google inderdaad geen concrete plannen heeft om zijn huidige besturingssystemen, te vervangen door het overkoepelende Fuchsia, dan bestaat nog steeds de kans dat het bedrijf in de komende tijd nog kan beslissen om het roer om te gooien.

Wat denk jij over de toekomst van Fuchsia en denk je dat een besturingssysteem dat gemaakt is voor elke vorm van hardware een goed idee is? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk