Googles mysterieuze Fuchsia-besturingssysteem schakelt versnelling hoger

Googles mysterieuze Fuchsia-besturingssysteem schakelt versnelling hoger

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De ontwikkeling van Googles Fuchsia-besturingssysteem gebeurt nu publiek en ontwikkelaars kunnen een bijdrage leveren. Google noemt Fuchsia ook niet langer een experimenteel besturingssysteem.

Google Fuchsia

Google werkt al jarenlang aan een mysterieus besturingssysteem genaamd Fuchsia dat op zowel telefoons als pc's en andere slimme apparaten moet functioneren. Vorig jaar noemde Google het besturingssysteem nog "experimenteel", maar inmiddels kreeg het project wel een eigen ontwikkelaarssite.

Nu gaat Google nog een stap verder, want de ontwikkeling van Fuchsia is nu opengesteld voor alle ontwikkelaars die een bijdrage willen leveren. Dat zegt Google in een blogbericht. Er is bijvoorbeeld een bug tracker voor Fuchsia, mensen kunnen updates krijgen over de ontwikkeling via mail en er is publiekelijk een roadmap te zien van nieuwigheden die in ontwikkeling zijn.

Googles mysterieuze Fuchsia-besturingssysteem schakelt versnelling hoger

Beeld van de interface van Fuchsia

Android-opvolger?

Google is ook volledig van toon veranderd wat de communicatie over Fuchsia betreft. Wat eerst nog experimenteel werd genoemd, is nu een besturingssysteem dat voor toekomstige producten zal worden ingezet. "Fuchsia's doel is om als drijfveer te dienen voorapparaten en producten die werken met belangrijke zakelijke applicaties", dat schrijft Google op zijn blog. "Daarom is Fuchsia geen experimentele speeltuin voor de ontwikkeling van een experimenteel besturingssysteem. De ontwikkeling van het platform wordt daarentegen, gedreven door praktische doelen."

Fuchsia werd jaren geleden altijd genoemd als een mogelijke opvolger voor het Android-besturingssysteem, maar die beweringen heeft Google altijd ontkend. Nu het bedrijf een versnelling hoger schakelt met de ontwikkeling van Fuchsia, zal daar naar verwachting opnieuw over gespeculeerd worden.

Fuchsia vertoont in zekerere zin gelijkenissen met Harmony OS, dat is het besturingssysteem van Huawei. Harmony is net zoals Fuchsia ook geschikt voor een waaier aan verschillende producten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk