Google Foto's maakt fotografen blij met nieuwe Android 14-functie

Google Foto's maakt fotografen blij met nieuwe Android 14-functie

Dennis Mons

door Dennis Mons

Je foto’s en video’s worden nog scherper dankzij de ondersteuning van Ultra HDR in Android 14. De functie werd in mei geïntroduceerd met de release van Android 14 Bèta 2. Google gaat dat nu ook invoeren in Google Foto’s, en meer apps (ook van derde partijen) zullen ongetwijfeld volgen.

Prachtige foto's met Android 14 nemen niet veel ruimte in beslag

De nieuwe functie voor Android 14 biedt ondersteuning voor 10-bits HDR-ondersteuning en is volledig compatibel met standaard jpeg-afbeeldingen. Hierdoor zal het systeem SDR-afbeeldingen weergeven op niet-HDR-schermen. Wanneer dat wel het geval is, krijgt het beeld meer kleur en contrast.

Google Foto’s krijgt dus zoals gezegd als een van de eerste apps ondersteuning. In versie 6.51.0.561138754 vond AssembleDebug enkele strings die wezen op Ultra HDR. Andere apps van derden kunnen dus natuurlijk ook gebruik maken van deze functie in Android 14.

Het is een zeer handige functie voor mensen die meer uit hun telefoon willen halen. Het is bij uitstek geschikt voor fotografen met een high-end-camera op hun smartphone. Dankzij Ultra HDR krijg je een veel duidelijkere weergave van je foto’s. Daarnaast behoud je ook het jpg-formaat.

Gerelateerde artikelen

Op deze manier kun je die foto's via een Google Foto's-link versturen en blijven ze zichtbaar, zelfs op een standaard SDR-scherm. Ze zullen er natuurlijk niet zo goed uitzien, om voor de hand liggende redenen.

Het grootste voordeel is echter opslag. Deze afbeeldingen in Android 14 zijn wel van hoge kwaliteit, maar vreten niet zoveel MB’s of zelfs GB's als bijvoorbeeld RAW-bestanden dat wél doen. Natuurlijk geniet dat laatste wel de voorkeur als je toestel het ondersteund vanwege nabewerking, maar dikke kans dat je snel je opslag wilt uitbreiden.

Ultra HDR-formaat van Android 14 wordt ondersteund door Google Foto's

Welke apps volgen is niet duidelijk, maar het moge duidelijk zijn dat ook derde partijen gebruik gaan maken van deze optie.

Dus rest de vraag: in hoeverre vind je het voor persoonlijk of zakelijk gebruik deze stap belangrijk? En neem je voor de aanschaf van een volgende Android-telefoon Ultra HDR in acht? Laat het weten in de comments hieronder.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk