Google Foto’s laat je straks bepalen in de hoogtepuntenvideo's

Google Foto’s laat je straks bepalen in de hoogtepuntenvideo's

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Heel tof dat Google Foto’s als een soort verrassing en ook op de meest willekeurige momenten met grappige foto-slideshows op de proppen komt, maar soms zou je wel eens willen kunnen zeggen: doe die foto er maar niet tussen. Drie keer raden… Dat kan straks dus!

Zelf bepalen in Google Foto's

Google Foto’s is waarschijnlijk de app die zich dit jaar het meest heeft bewezen als een interessante app voor AI-toepassingen. We hebben gezien hoe complete objecten uit foto’s konden worden gewist, zonder dat het opvalt, en zo zijn er meer toepassingen. Google Foto’s is echter niet alleen de app van het hier en nu: het komt ook regelmatig met allerlei herinneringen, of het maakt een week nadat je 10 selfies maakte ineens met een leuke collage. Het komt ook vaak met heel willekeurige slideshows van je foto’s, waarbij er vaak kiekjes tussen zitten die je liever niet deelt. Zonde, want verder zijn het vaak heel leuke producties om juist wel te delen. Daar komt nu dus verandering in.

highlight tool

Google Foto’s maakt het binnenkort mogelijk dat je zelf vraagt welke foto’s er aan een bepaalde video moeten worden toegevoegd, zodat je niet hoeft af te wachten waar de app mee komt, maar iets meer het heft in eigen hand hebt. Het werkt niet helemaal foto voor foto trouwens: je geeft de app meer een soort handvatten. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op bepaalde mensen of locaties om de app daarmee aan de slag te laten gaan. De app gaat dan zoeken naar beelden die daarbij passen, gooit er een muziekje onder en je slideshow is klaar. Hopelijk nu wel met foto’s die je tof vindt. En zo niet: geen man overboord. Je kunt d video nog editen, de foto’s anders doen qua volgorde en andere muziek kiezen. Zo wordt iets dat als slapstick overkomt misschien toch nog romantisch.

Het is nog onduidelijk wanneer deze optie naar Google Foto’s komt, maar waarschijnlijk hoeven we er niet al te lang op te wachten. Ben jij vaak bezig met de collages en andere opties van Google Foto's? Deel het in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk