Google Foto's laat je nu ook video's bewerken op Chromebooks

Google Foto's laat je nu ook video's bewerken op Chromebooks

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

LumaFusion was tot nu toe de enige app waarmee je video's kunt bewerken op Chromebooks. Daar komt nu nog een app bij en dat is Google Foto's. We leggen uit wat je met deze video-editor op je Chromebook kunt doen.

Google Foto's video-editor op Chromebooks

Google Foto's heeft uitgebreide bewerkingsfuncties voor foto's en voor video's. De video-editor laat je onder andere video's bijsnijden, stabiliseren en roteren. Je kan er ook ook frames bijsnijden, individuele frames exporteren, de beeldverhouding aanpassen en het geluid van je video uitzetten. Voor de weergave van de video zijn er de filters, effecten en opmaaktools.

Google maakt nu bekend dat het de video-editor van Google Foto's ook uitrolt voor Chromebooks. Je kan nu op je Chromebook of tablet met ChromeOS zelf films maken. Tik 'film' in de launcher en je zal automatisch naar de video-editor in Google Foto's gaan.

Google Foto's brengt video-editor naar Chromebooks Google Foto's brengt video-editor naar Chromebooks

Je kan Google Foto's ook de opdracht geven om een video te maken op basis van een thema en de mensen en dieren die jij selecteert. De app kiest dan de video's en afbeeldingen voor die bij dat thema passen. Deze thema's zijn onder andere gebaseerd op huisdieren, je gezin en je vrienden.

Thema's in de video-editor van Google Foto's 

Thema's in de video-editor van Google Foto's 

Verwacht geen wonderen van deze bewerkingsfuncties van Google Foto's op je Chromebook. Het is geen professionele video-editor zoals bijvoorbeeld LumaFusion. Dat Google nu wel wat basisopties op ChromeOS aanbiedt maakt het voor veel mensen misschien wel interessanter om een Chromebook aan te schaffen. Zoals een van deze Chromebooks met een 360 graden-scherm.

Om de video-editor te gebruiken, heb je natuurlijk Google Foto's nodig. Heb je deze app nog niet? Je kan Foto's hier vanuit de Play Store installeren op je Chromebook. De videobewerker wordt vanaf nu uitgerold. Het kan dus zijn dat je ze nog niet ziet in de Google Foto's-app op je Chromebook.

Ga jij Google Foto's op je Chromebook gebruiken om video's te bewerken? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk