Google Foto's krijgt een nog krachtigere zoekfunctie dankzij filters

Google Foto's krijgt een nog krachtigere zoekfunctie dankzij filters

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Foto's heeft al een superkrachtige bijna geniale zoekfunctie, en het lijkt erop dat Google die functie nog beter gaat maken. En wel met behulp van meer filtermogelijkheden.

Zoeken en vinden in Google Foto's

Als je zoals ik tienduizenden foto's naar Google Foto's geüpload hebt, kan het vinden van die ene vakantiefoto nog wel eens een tijdrovend klusje zijn. Natuurlijk is de foto-app al heel slim dankzij de kunstmatige intelligentie en de vele algoritmen, maar er is altijd ruimte voor verbetering.

Gerelateerde artikelen

Jane Manchun Wong, een reverse engineer, die vaak apps uit elkaar haalt om nieuwe functies te ontdekken, weet te melden dat Google Foto's een betere zoekfunctie krijgt dankzij filters. Ze vond een nieuwe 'Filters'-knop direct onder het zoekveld, evenals voorgestelde filters die lijken op mensen die op foto's afgebeeld worden. Verder kun je filteren op selfies, video's en bewegende foto's. Dit betekent dat je straks dus heel gemakkelijk een selfie van jou en een vriend op een specifieke plek kunt zoeken.

Het is overigens al wel mogelijk om op selfies in een bepaalde plaats te zoeken. Tik hiervoor "[naam] in [plaats]" in de zoekbalk en het resultaat zal je waarschijnlijk verrassen. Niet iedereen kent deze zoekopdrachten namelijk en de filters zijn veel gebruikersvriendelijker.

Wanneer de zoekfunctie met filters wordt uitgerold, is niet bekend. Hopelijk zal het niet lang meer duren en kiest Google ervoor om de optie geen onderdeel te maken van het betaalde abonnement voor Google Foto's. Je kan hier overigens zien hoe lang je nog verder kunt met de gratis opslag in Google Foto's voordat je moet betalen.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk