Google Foto’s krijgt een nieuw Herinneringen-tabblad

Google Foto’s krijgt een nieuw Herinneringen-tabblad

Laura Jenny

door Laura Jenny

Google Foto’s krijgt er een nieuw tabblad bij. Waar we nu onderin de opties Foto’s, Zoeken, Delen en Bieb hebben, is er straks ook een tabblad dat in het Engels Memories heet, en waarschijnlijk in het Nederlands Herinneringen.

Herinneringen in Google Foto's

Het moge duidelijk zijn, op de redactie is de optie nog niet aanwezig, maar hij schijnt nu wel volop te worden uitgerold, al kan dat eerst in de Verenigde Staten zijn. Zo veranderen onder andere een aantal iconen van hun plaats, zoals die van de printshop en zelfs die met het Google Foto’s-logo verplaatst. Wat echter de grootste aanpassing is, dat is dat de onderste balk onder handen wordt genomen. De afbeeldingen ervan in dit artikel zijn van 9to5Google, dat in Amerika gevestigd is en dus wel de update al heeft.

Gerelateerde artikelen

Die krijgt straks drie smaakjes: Herinneringen, Bieb en Zoeken. Het ‘Delen’ gaat er dus uit en maakt plaats voor de herinneringen. Nu is het delen van foto’s soms sowieso een wat vreemde exercitie binnen Google Foto’s (al is dat de laatste tijd wel beter geworden), maar nu wordt het delen er ook echt uitgehaald om plaats te maken voor herinneringen. Mensen vinden het toch leuk om te kunnen zien wat ze allemaal hebben meegemaakt en te worden herinnerd aan een bepaald fotomomentje.

Herinneringen

Kunstmatige intelligentie

Het Herinneringen-tabblad wordt voorzien van kunstmatige intelligentie dat als een soort curator geldt voor eerder gemaakte foto’s en je die presenteert in een soort scrapbook-achtig formaat. Het idee is dat je memorabele tripjes, vieringen en andere momenten kunt herbeleven en de foto’s ervan kunt aanpassen en delen. Je kunt ook zelf Herinneringen aanmaken, wat een soort fotoboek is, maar daarvoor moet je eerst naar beneden scrollen. AI komt vervolgens onder andere met titelsuggesties om de herinnering van een leuke naam te voorzien.

Google Foto's

Misschien dat het daarom in eerste instantie vooral in de VS wordt uitgerold: AI-mogelijkheden werken nu eenmaal wat beter in het Engels. Al kunnen we ons voorstellen dat de Nederlandse variant echt niet al te lang op zich zal laten wachten. Hopen we…Immers vragen we ons sowieso af waarom er een ‘Delen’-tabblad is: je deelt toch vooral een bepaalde foto vanuit de foto, in plaats vanuit een tabblad. Google belooft dat het in de komende maanden staat te gebeuren, die wereldwijde uitrol. Hopelijk dus nog voor het einde van het jaar.

Wat vind jij dat er beter kan binnen Google Foto's? Laat het nu achter in de reacties.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk