Google Foto’s krijgt betere zoekfunctie voor complexe zoekopdrachten

Google Foto’s krijgt betere zoekfunctie voor complexe zoekopdrachten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Zoeken binnen Google Foto’s werkt over het algemeen als een trein: je kunt bijvoorbeeld op ‘kat’ zoeken en dan krijg je zo allerlei foto’s in je scherm die je gaandeweg hebt geschoten van katten. Het kan volgens Google echter beter: de toepassing krijgt waarschijnlijk een betere zoekfunctie voor complexe zoekopdrachten, want daarmee experimenteert het momenteel.

Google Foto's

Bij sommige mensen is het zo dat wanneer ze naar de webversie van Google Foto’s gaan, ze een blauwe melding zagen met daarin “Try a more powerful search” (probeer een krachtigere zoekopdracht) (via 9to5Google). Je kunt daarbij dan iets meer specificeren waar je precies naar op zoek bent. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op een ‘kleurrijke zonsondergang’ of een ‘vredige tuin’. Ook ‘Cinderella’ (Assepoester) is een optie om op te zoeken in de foto’s. Dat is een stuk specifieker dan slechts een zonsondergang of een tuin.

Google Foto’s krijgt betere zoekfunctie voor complexe zoekopdrachten

Het komt erop neer dat je dus vooral bijvoeglijke naamwoorden kunt toevoegen om iets specifieker te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld ook, als je gezichten hebt getagd, specifiekere foto’s van mensen opvragen. Wil jij je vriend(in) verrassen met een ingelijste foto bij het strand, dan kun je zoeken op ‘Claudia en Laura op het strand’. Of als je een foto zoekt van je vader bij de Eiffeltoren, dan zoek je op ‘Pjotr bij de Eiffeltoren’.

Gerelateerde artikelen

Experiment

Op Android werkt dit alles nog niet, dus je zal het -als je al het geluk hebt dat je de prompt krijgt- in de browser moeten proberen. Ik had de prompt niet en hoe ik het ook probeerde (Nederlands en Engels): bij mij kwam er niets naar voren. Of de optie ooit volledig naar Google Foto’s komt is natuurlijk maar de vraag: het is slechts een experiment van de zoekmachinegigant. Veel meer laat Google er ook niet over los.

Zoek jij veel binnen Google Foto's en kun je dan goed vinden wat je zoekt, of mag het van jou inderdaad allemaal wel wat specifieker? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk