Google Foto's krijgt Herinneringen à la Stories op Instagram

Google Foto's krijgt Herinneringen à la Stories op Instagram

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Herinneringen in Foto's

Google Foto's is een immens populaire fotogalerij, en Google doet daarom veel inspanningen om de app beter te maken. Google kondigt nu aan dat we een verbeterde Herinneringen-functie mogen verwachten. Niet langer zal het Assistent-tabblad je op de hoogte brengen van foto's van precies een jaar geleden, maar Herinneringen worden nu bovenaan in een carrousel weergegeven. De beelden zijn gesorteerd afhankelijk van hoeveel jaren gelden ze werden toegevoegd.

Google benadrukt wel dat, in tegenstelling tot de vergelijkbare weergave in sociale media-apps, Herinneringen strikt persoonlijk zijn. Als je op een voorbeeldweergave uit de carrousel tikt, krijg je hem in volledig scherm te zien. Vervolgens krijg je een diavoorstelling te zien van al je foto's van die dag. Google heeft naar eigen zeggen bewust de dubbele exemplaren er met machinelearning weggefilterd.

Berichtenfunctie

Een andere nieuwigheid is een manier van delen aan de hand van een berichtenfunctie binnen Google Foto's. Je kan daarmee foto's delen met een persoon of groep, en gelijk tekst typen om meer uitleg te geven bij die foto, of een persoon te bedanken voor het delen van die beelden. Het gesprek blijft bewaard, dus je kan de hele tijd foto's delen met je familie of vrienden en tegelijk een gesprek voeren.

Als laatste krijgt Google Foto's de mogelijkheid om tekst in beelden te herkennen. Het grote voordeel hiervan is dat je vanuit je zoekmachine foto's kan terugvinden op basis van tekst. Een 'klassieker' is bijvoorbeeld het wachtwoord van je wifi-router dat je kan bewaren in Foto's. Je hoeft slechts een deel van je wachtwoord te kennen om het plaatje meteen terug te vinden. Al deze nieuwigheden, worden de komende maanden in de app verwacht.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk