Google Foto’s en Berichten werken niet meer goed samen

Google Foto’s en Berichten werken niet meer goed samen

Vroeger werkten ze nog goed samen: Google Foto’s en Berichten. De app waarin Google je foto’s opslaat en de app waarin je kunt sms’en konden elkaar altijd goed vinden: je kon heel makkelijk foto’s toevoegen aan gesprekken. Nu blijkt het uploaden en sturen van afbeeldingen niet meer mogelijk.

Google Foto's

Nu kun je al niet al te grote foto’s toevoegen: ze mogen maar 307 Kb zijn, maar in een nieuwe versie van Berichten (die nog niet volledig is uitgerold), zou de Google Foto’s-optie zelfs helemaal verdwenen zijn. 9to5Google rapporteert dat het Google Foto’s-menu binnen Berichten de mogelijkheid gaf om te kiezen voor het altijd versturen van foto’s door een link in de tekst (SMS/MMS), maar dat dat niet meer mogelijk is. Je kunt dus niet meer een foto selecteren en deze via de cloud versturen.

In Nederland lijken we de opties voor Google Foto’s binnen Berichten niet te hebben: wanneer we in het instellingenmenu van Berichten kijken, zien we op de redactie niets over Google Foto’s staan in de instellingen. Ook is de Google-ondersteuningspagina alleen beschikbaar in het Engels, wat erop kan wijzen dat het niet in Nederland is uitgebracht. Wel kunnen we via Google Foto’s bijlagen toevoegen, maar dat lijkt maar te kunnen tot 307 Kb.

Sms en mms

In ieder geval lijkt het verdwijnen van de optie om foto’s via een link te sturen erop te wijzen dat Google op dit gebied afscheid neemt van de cloud. Het is alleen de vraag of het hier om een bug gaat, of dat het een bewuste keuze is. Het lijkt als we de Google ondersteuningpagina mogen geloven wel bewust te zijn, want het gaat daar alleen maar om het sturen van scherpere video’s.

Gebruik jij Berichten vaak om iets te verzenden? Zijn dat ook wel eens foto’s? Het lijkt wat ouderwets: je kunt toch beter e-mailen of inderdaad de cloud gebruiken. Het is dan ook de vraag wat Google precies van plan is met de integratie.

Google Foto’s en Berichten werken niet meer goed samen
Berichten
Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

Meer info

Sms of mms jij nog wel eens? Laat het nu achter onder dit artikel.

Lees meer over:
Berichten Google Foto's

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties