Google Foto’s biedt voortaan informatie over de bron van je foto’s

Google Foto’s biedt voortaan informatie over de bron van je foto’s

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Foto’s

Op 28 mei 2015 werd Google Foto’s voor het eerst uitgebracht in de Google Play Store. Middels de galerij-applicatie is het mogelijk om foto’s (gratis) op te slaan in de cloud. Als je veel foto’s maakt en onvoldoende opslag hebt op je telefoon – hetzelfde geldt overigens voor video’s – dan kan je via Foto’s je opslaggeheugen opschonen. Bestanden die in de cloud zijn opgeslagen, worden op dat moment van je telefoon verwijderd. Sinds de introductie in 2015, is de app flink aangepast. Daarbij zou je direct denken aan het design van de app, maar er is meer gebeurd. Vandaag volgen er nieuwe functies voor de Foto’s-website.

Google Foto's

'Geüpload vanaf' geeft aan vanaf welk apparaat de foto afkomstig is

Ditmaal breidt Google het info-tabblad van de Foto’s-applicatie uit. Voorheen was het al mogelijk om de locatie van de foto in te zien (gps-locatie), evenals de metadata van de foto. Ditmaal zien we via de Foto’s-website een nieuw kopje. 9to5Google wist de functie te ontrafelen: hoelang de functie er al is, is onbekend. Als gebruikers op het Info-tabblad bij een foto klikken, dan krijgen te zien via welk apparaat een foto is geüpload. Daarbij is er keuze uit: Android, Browser, iOS en Google Drive. Met de toevoeging, weet je voortaan direct of de synchronisatie vanaf je apparaten nog vloeiend verloopt – staat je telefoon er (bijv.) niet tussen, dan weet je dat er iets misgaat.

Gedeelde bestanden

Een functie die misschien nog iets relevanter is, is de ‘gedeeld door’-functie. Als je een foto gedeeld krijgt, dan kan je dat voortaan via het Info-tabblad van de foto terugzien. Zo’n functie kan handig zijn zodra je een gedeelde foto niet herkent en deze toevallig in je foto-overzicht terecht is gekomen. Op het moment van schrijven is de functie voor iedereen beschikbaar. Let wel, momenteel heeft Google de functionaliteit beperkt uitgebracht voor de website van Foto’s. Gezien het een kleine wijziging is, heeft Google (nog) niet laten weten zodra de functie ook voor Android en iOS beschikbaar komt.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk