Minder goed nieuws: er komt geen nieuwe Google Pixelbook in 2022

Minder goed nieuws: er komt geen nieuwe Google Pixelbook in 2022

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De langverwachte opvolger van Google Pixelbook krijgen we volgend jaar nog niet te zien. Dat meldt een Google-woordvoerder tijdens een Qualcomm-persevenement in Londen.

Voorlopig geen nieuwe Pixelbook

Chrys Tsolaki, Retail Partner Manager voor Chromebooks bij Google, liet aan Trusted Reviews weten dat er in 2022 geen nieuwe Pixelbook-laptop wordt uitgebracht: "Volgend jaar komt er niets meer. In de toekomst weet ik het niet." Gelukkig sloot Tsolaki de mogelijkheid van een nieuwe Pixelbook-lancering na 2022 niet uit. We zullen het dus nog een lange tijd met deze schaarse informatie moeten doen. Er gaan ook geruchten dat de nieuwe Pixelbook, net als de Pixel 6, een chipset van eigen makelij krijgt. Dat zou een processor gebaseerd op ARM-architectuur zijn, speciaal voor Chrome OS-apparaten.

Gerelateerde artikelen

De eerste generatie Google Pixelbook werd in 2017 uitgebracht. Dat was een Chromebook met hoogwaardige specificaties en een adviesprijs vanaf 999 dollar. Omdat zelfs de beste Chromebooks destijds veel lager geprijsd waren, werd de Pixelbook niet het verkoopsucces waar Google wellicht op gehoopt had. Google kwam tijdens Made by Google van 2018 ineens met de Pixel Slate, een apparaat dat de Chromebook en Android-tablet samenvoegt. De tablet draait namelijk op Googles Chrome OS-besturingssysteem voor Chromebooks. In 2019 introduceerde Google de Pixelbook Go, een meer betaalbare Chromebook met een Full HD- en 4K-uitvoering.

Sindsdien heeft Google geen nieuwe Chromebook uitgebracht, maar de Pixelbook Go is in de Verenigde Staten nog wel te koop. Het apparaat is daar in verschillende varianten beschikbaar van 649 dollar tot en met 1399 dollar. De originele Pixelbook werd in september vorig jaar uit de schappen gehaald. Al deze Chromebooks en Chrome OS-tablets zijn overigens nooit officieel in Nederland en België uitgebracht.

Kijk jij uit naar een nieuwe generatie Google Pixelbooks met eigen chipset? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Pixelbook van Google? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagramen Twitter.

Google Pixelbook Go

Google Pixelbook Go

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk