Google probeert Android-tablets nieuw leven in te blazen met ‘Entertainment Space’

Google probeert Android-tablets nieuw leven in te blazen met ‘Entertainment Space’

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft woensdagavond Entertainment Space voor Androidtablets aangekondigd. Dit is een media-overzicht met games, video's en e-books. De nieuwe functie komt later dit jaar naar onder andere Lenovo-, en Sharp-tablets.

Entertainment Space

Google geeft ineens weer een beetje aandacht aan Android-tablets, en lanceert 'Entertainment Space'. Dat is een nieuwe, tablet-interface die volgens het bedrijf 'een gepersonaliseerde feed is voor al je favoriete films, shows, video's, games en boeken. Je kan het vergelijken met Google TV, de interface die met het onderdeel 'Voor jou' ook gepersonaliseerde content naar tv's brengt. Google wil het namelijk gemakkelijker maken om al je content op een tablet te bekijken, zonder daarvoor verschillende apps te hoeven openen. Als meerdere mensen een tablet delen, krijgt elk van hen een aangepast profiel voor Entertainment Space.

Entertainment Space is a one-stop, personalized home for all your favorite movies, shows, videos, games and books.

Google over Entertainment Space

Voor jou van Google TV is in Nederland en België nog niet beschikbaar, omdat de Chromecast met Google TV hier nog niet officieel is aangekondigd. Dat geldt ook voor het nieuwe Entertainment Space. Entertainment Space komt deze maand naar tablets van Walmart en later dit jaar naar andere tablets.

Google probeert Android-tablets nieuw leven in te blazen met ‘Entertainment Space’

Is het een app? Is het een beginscherm?

In de aankondiging laat Google niets weten over hoe de nieuwe feature eruit komt te zien, maar gelukkig weet The Verge er alvast meer over te vertellen. Het is een homescreen, net als het meest linker Discover-scherm op Androidtelefoons. Laat nu net ook dat meest linker Discover-scherm plaats gaan maken voor het nieuwe Entertainment Space-scherm op tablets.

Gerelateerde artikelen

Films en series

De interface ziet er ook precies zo uit als Google TV: het bundelt al je apps op het gebied van video, games en boeken onder Watch, Games en Read. Je kunt bij het onderdeel Watch een serie verder bekijken of gepersonaliseerde en trending aanbevelingen bekijken. Het lijkt het overigens op dat Netflix niet niet meedoet met dit nieuwe entertainment-overzicht.

Google probeert Android-tablets nieuw leven in te blazen met ‘Entertainment Space’

Games en boeken

Bij het onderdeel Games vind je je geïnstalleerde games maar ook aanraders van Google. Deze games kun je dan proberen zonder ze volledig te hoeven downloaden. Waarschijnlijk werkt dit principe via Google Play Instant.

Onder Read vind je je (audio)boeken die je vanuit Google Play Books hebt aangeschaft. Het is ook mogelijk om proefhoofdstukken te lezen voordat je het boek koopt. Je kan er ook terecht voor aanbiedingen en aanbevelingen gebaseerd op jouw voorkeur.

Google probeert Android-tablets nieuw leven in te blazen met ‘Entertainment Space’

Beschikbaarheid

Zoals aangegeven komt Entertainment Space 'later dit jaar' naar Androidtablets. Lenovo en Sharp zullen de eerste fabrikanten zijn die de functie naar hun tablets brengen. Het is niet bekend of de functie ook in Nederland en België beschikbaar komt.

Google geeft ook aan dat het aantal Android-tabletgebruikers het afgelopen jaar met dertig procent is toegenomen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk