Google en Chrysler brengen Nougat naar de Chrysler 300

Google en Chrysler brengen Nougat naar de Chrysler 300

Android Auto

Er worden al meerdere in-car-entertainmentsystemen met ondersteuning voor Android Auto verkocht. In deze landen is ook al de officiële Android Auto-app te downloaden, waarmee dan door een Android-toestel met een USB-kabel te verbinden met de auto, Android Auto wordt opgestart. Sinds november vorig jaar is het ook mogelijk om Android Auto stand-alone te gebruiken, zonder het gebruik van een in-car-entertainmentsysteem of de aanschaf van een spiksplinternieuwe auto waar zo'n systeem is ingebouwd. De app heeft het een aantal permissies nodig om data te verzamelen via de ingebouwde sensoren in de smartphone.

Nu werkt Google samen met FCA (Fiat Chrysler Automobiles) aan een systeem dat draait op Android 7.0 Nougat en wordt verwerkt in een Uconnect-systeem met 8.4 inch-scherm. Het is voor een autofabrikant niet altijd interessant om Android Auto mee te leveren in hun voertuigen: er kan niets aangepast worden aan de interface waarmee de fabrikant zich kan onderscheiden. Met een systeem dat draait op Nougat is dit wel mogelijk. FCA kan hiermee hun eigen schil en/of apps toevoegen aan de aangepaste software net als bij Androidtelefoons. Autofabrikanten kunnen dus hun eigen huisstijl behouden en toch gebruik maken van de voordelen van Android Auto.

Er zijn al diverse varianten van in-car-entertainmentsystemen die draaien op Android, alleen is dit niet direct te zien. Het project waar Google en FCA mee bezig zijn, brengt het complete Androidplaatje met de mogelijkheid om apps te draaien als Google Maps en mogelijk Assistent naar je auto.

Google en FCA demonstreren het systeem op de Consumer Electronics Show deze week, en wel in een conceptversie van de Chrysler 300. Of en wanneer het systeem op de markt komt, is nog niet bekend.

Bron: Cnet

Lees meer over:
Android 7.0 Nougat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties