Google Duplex op het web: persoonlijke reserveringen nog gemakkelijker

Google Duplex op het web: persoonlijke reserveringen nog gemakkelijker

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Duplex op het web

Google Duplex werd vorig jaar op Google I/O 2018 aangekondigd als assistent die kon helpen met het maken van restaurantreserveringen. Google Duplex werkt momenteel in 44 staten in de Verenigde Staten. Bij een reservering worden er meerdere stappen doorlopen zoals tijd, plaats, personen etc. Nu, op Google I/O 2019, breidt Duplex verder uit dan alleen stem. Google Duplex op het web, zoals Google het zelf noemt, kan persoonlijke reserveringen maken in apps.

Google Duplex op het web

Google geef het voorbeeld van een agenda-afspraak waarin staat dat je een reis gaat maken. Stel dat je hierbij een huurauto wilt boeken. Nu kan je zeggen om een auto te reserveren via een stemcommando als 'Book a National Car Rental for my next trip.' Vervolgens gaat Google Duplex hier mee aan de slag door eerst de details van je reis op te halen, en zal daarna deze gegevens automatisch in de betreffende app invullen. Denk aan zaken als de datum, bestemming en tijdstip van de reis. Het leuke is dat Duplex zelfs rekening houdt met welke auto je het liefste hebt en deze voor je zal reserveren.

Opties toevoegen zoals een extra stoel kan ook gemakkelijk en wordt meteen doorgevoerd in de app. Al met al kan Google Duplex op het web zo op een persoonlijke manier een reservering voor je uitvoeren. Google geeft ten slotte aan dat een bedrijf niks hoeft te veranderen om Duplex op het web te laten werken. Duplex op het web zal 'later in dit jaar' beschikbaar komen.

Google Duplex op het web

Op dit moment is Google I/O 2019 nog in volle gang. Daarom zal dit artikel nog worden bijgevuld.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk