Google Duo verdwijnt en wordt 'Meet': dit moet jij erover weten

Google Duo verdwijnt en wordt 'Meet': dit moet jij erover weten

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Alle functies van Google Meet krijgen een plaatsje in de Duo-app in de komende weken. Daarnaast verdwijnt de naam Duo later dit jaar en zal de app ook 'Meet' heten, zo onthult Google. Al je contacten van Duo, de videobelgeschiedenis en berichten blijf je terugvinden in het nieuwe Google Meet.

Google Duo zal opgaan in Google Meet

Zowel Google Meet als Google Duo hebben de afgelopen tijd ontzettend veel updates gekregen. Duo kreeg de mogelijk tot groepsgesprekken, doodles en andere leuke effecten. Google Meet kreeg de afgelopen tijd meer dan 100 nieuwe mogelijkheden zoals ondertiteling en virtuele achtergronden. Omdat de twee diensten een enorme overlap hebben in functionaliteiten, heeft Google in een blogbericht bekend gemaakt dat het alle mogelijkheden van Google Meet ook in de Google Duo gaat integreren. Hiermee wil Google een enkele dienst maken voor zowel videovergaderingen als videobellen.

Al in de komende weken zullen deze functionaliteiten geïntegreerd worden in de app van Google Duo. Na de update kun je naast de standaard videogesprekken met familie en vrienden ook een videovergadering opzetten en plannen vanuit dezelfde app. Later dit jaar zal de Google Duo-app omgedoopt worden naar 'Google Meet' waarmee er één enkele videodienst over blijft die voor iedereen gratis te gebruiken is.

Het starten van een videogesprek in het nieuwe Duo, binnenkort 'Meet' genaamd

Het starten van een videogesprek in het nieuwe Duo, binnenkort 'Meet' genaamd

Google benadrukt dat huidige functies van Duo gewoon blijven en dat de gebruikers geen nieuwe app hoeven te downloaden. Ook zullen alle contacten, berichten en belhistorie behouden blijven en je zal met Google Duo met meer mensen een groepsgesprek kunnen opzetten. De limiet evolueert van 21 naar 100 deelnemers. Daarnaast is de integratie in Gmail, Agenda en dergelijke diensten ook een nieuwe toevoeging.

Gerelateerde artikelen

Antwoord op Facetime?

Een van de eerste gedachten die bij ons opkomt is de gelijkenis met Apple Facetime. Een dienst die ook te gebruiken is via alle platformen. Zullen we straks de mogelijkheid krijgen de persoonlijke videogesprekken op de desktop op te nemen zoals dat bij Apple Facetime ook kan?

Google is een bedrijf dat niet altijd vast blijft houden aan zijn diensten. Vaak bestaan er meerdere vergelijkbare apps naast elkaar die ongeveer hetzelfde doen. Kijk bijvoorbeeld naar Hangouts, Allo en Google Berichten die voor lange tijd naast elkaar hebben bestaan. Of neem Android TV en Google TV. Diezelfde situatie was er ook met Google Meet en Google Duo. Vorige maand met Google I/O was het even anders, want toen heeft Google met Wallet een oude dienst nieuw leven ingeblazen. Wat denken jullie van het verdwijnen van Duo? Laat het weten onder het artikel.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..
Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk