Google Drive ziet er binnenkort anders uit op tablets

Google Drive ziet er binnenkort anders uit op tablets

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Drive krijgt een nieuw ontwerp op tablets en daarbij zit ook een handige navigatierail. Google Drive krijgt een soort upgrade waardoor het veel geschikter is voor grotere schermen.

Google Drive op tablets

Google Drive is de cloudopslag van Google. Je kunt er mapjes in maken en daarin documenten, foto’s en video’s plaatsen om vervolgens weer makkelijk te delen met anderen. Drive is een app voor smartphones, maar ook voor tablets, die dankzij hun grotere scherm baat kunnen hebben bij een andere opzet. Dat ziet Google ook, waardoor het heeft besloten om Google Drive visueel op te poetsen op tablets.

Google schrijft: “We optimaliseren de Google Drive-app voor tabletschermen door verschillende moderniseringen, waaronder het verplaatsen van de navigatiebalk naar de zijkant, het optimaliseren van visuele onderdelen om te profiteren van het grotere scherm en het eenvoudiger maken om bestandsdetails voor een geselecteerd bestand te bekijken.” Google heeft een afbeelding gemaakt waarop je duidelijk het verschil ziet tussen oud en nieuw.

Google Drive ziet er binnenkort anders uit op tablets

Navigatiebalk

Inderdaad, de navigatiebalk die je gewend bent onderin beeld te zien, die verplaatst naar een navigatierail aan de zijkant. Daarnaast zijn de standaard tabbladen zoals ‘Mijn Drive’, ‘Gedeeld met mij’, ‘Recent’ en ‘Met ster’ nu voorzien met een plusje om direct nieuwe bestanden of mappen aan te maken. Ook kun je de lade met mogelijkheden groter maken en kleiner maken. De tabjes voor de ‘bestandssuggesties’ en de meldingen nemen nu wat minder ruimte in. Die ruimte die over is, wordt gebruikt om nog meer bestanden en mappen weer te geven voor meer overzicht.

Drive is niet de enige app die flink onder handen wordt genomen door Google. Recent werden ook Documenten, Spreadsheets en Presentaties visueel gezien al wat aangepast dankzij het nieuwe Material You-design met zijn ronde hoekjes en andere kleurstellingen.

Google Drive

Google Drive

Google Drive is de clouddienst van Google. Je kan er je media en bestanden opslaan zonder dat ze op een fysieke opslag zoals een harde schijf staan. Google Drive is ..

Gerelateerde artikelen

De update wordt nu uitgerold, maar geef Google nog even tot en met de eerste week van april om de hele wereld van de update te voorzien.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk